Inlägg

Inlägg som Dementedarego har skrivit i forumet
Av Dementedarego

Den fungerade hur bra som helst innan jag bytte chassi. Då var det bara att plugga i den så hittades den direkt och funkade felfritt...

Av Dementedarego

Vad är det då?

Av Dementedarego

ja jag har testat alla fyra

Av Dementedarego

Hittar inte min sata-disk

Hej, jag har precis köpt ett nytt chassi och flyttat över allt från det gamla. Allting funkar som det ska förutom att jag inte hittar min sata hårddisk. Har 2 st ide som den hittar och en sata som den itne hittar. Den finns inte i diskhanteraren eller i BIOS. Ja, alla kablar sitter i ordentligt. Moderkortet nollställdes under flytten så att en del drivrutiner slutade funka. Men jag har installerat om alla som inte funkade. Bl.a. chipsetdrivisarna... Även om dom verkade funka. Vad är det för fel, en hdd borde ju inte kunna gå sönder bara av en flytt utan missöden??

Av Dementedarego

Har du satt i bägge strömkablarna till moderkortet?

Av Dementedarego
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Något som många inte tänker på är att läsa manualen (så kallade nybörjare, enligt mig) Är man inte erfaren och och sysslat mycket med datorer förrut så är de att rekommendera. Kolla genom bios och försök hitta menyer som bör hänga ihop med dit problem, (health status eller liknande) Något som skulle kunna hjälpa dig med avläsningen av temperaturen är väl att flasha till senaste biosversion.

Jag har läst manualen och jag har stängt av alla varningsgrejer men den låter ändå. Tror det är nån sån extra säkerhetsgrej för att den är typ livsfarligt varm eller nått i den stilen... Men jag ska testa att uppgradera BIOSen då.

Edit: Var inne på epox.com. På min manual står det bara 4PDA series men på hemsidan finns det 3 st olika såna mobos. 4PDA31, 4PDA31-3 och 4PDA61. Hur ska jag veta vilken det är jag ska ha då?

Av Dementedarego

Skit samma med grafikkortet.. Det fungerar iaf. Datorn startar nu iaf men den står och larmar i 5 sekunder först. Sen så står det att den är ca 100 grader idle med både everest och speedfan. I BIOS så står det att den är 0 grader och rör sig inte... Så min fråga är: Hur fixar man tempsensorn? Kan man byta den? Eller koppla förbi den? Eller göra något annat så att den inte tror att prollen är 100 grader vilket är fel!!!!

Av Dementedarego
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeroqp
Joho. Mitt 6800LE har en 4-pin.. om jag glömmer att koppla in den börjar datorn pipa.

Funkar den då?

Av Dementedarego
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeroqp
Att den tjuter kan bero på att du glömt koppla in kraftuttaget till grafikkortet bland annat.. är du säker på att det är just pga. processortempen som datorn vägrar starta?

Det är ett AGP och dom har väl inte mer strömkällor än porten dom sitter i...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av 7300gs
prova ta ur ett minne kör med ett bara osv prova dej fram disable temps i biosen.

Det är lite svårt att ändra saker i biosen när datorn inte startar men...

Av Dementedarego
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 7300gs
Gör om gör rätt!!...

Köp ny kylpasta montera dit kylaren rätt lr köp en ny ...??

Du förstod kanske inte att den inte är så varm utan att den bara tror det...

Av Dementedarego

Datorn vill inte vara med

Min dator vill itne fungera... När jag slår på den så tjuter den bara som ett larm. Allting verkar funka för övrigt bara att den inte startar och itne skickar någon signal till skärmen. Jag antar att den tjuter för att den tror att processorn är för varm. Förut så brukade den tjuta 5-10 sekunder i början när man startade den men sen starta ändå men nu gör den itne det. Och i BIOS, Everest och speedfan så står det att processorn ligger på ca 90 grader när den bara står på i windows... Och processorn kan omöjligt vara så varm för jag har vattenkylning och den är inte så varm helt enkelt, vattnet borde ju bli väldigt varmt, vilket det inte är, och man borde ju känna att den är ganska varm med, vilket man heller inte gör... Så jag antar att tempsensorn är kass eller nått. Sitter den i processorn eller i moderkortet? Finns det isåfall något sätt man kan koppla bort den eller nått? Jag kommer ju inte in i datorn eller nånting så det är liiiiite jobbigt just nu.

-Patrik

Av Dementedarego

Tack för råden! Jag hade tänkte köpa allt på vcore och kunde ju då köpt en thermochill PA160, men problemet är att jag itne har plats för den. Så därför lutar det nog åt en Black Ice Extreme eller en HTF3 Single 120 X... Ser egentligen ingen skillnad på HTF3 Single 120 X och HTF3 Single 120 std men.... Eller finns det någon annan på den sidan att rekommendera utav 1*120 radiatorerna? Annars har jag nog fått en klar bild av det jag ville veta. Så tack för hjälpen!

Av Dementedarego

mx: Okej får se vad plånboken säger när det är dags att köpa pump då. Anledningen till att jag kanske itne vill ha ultra var att slangarna kanske blir för smala för pumpen (kan väl brista?)... Sen radiatorn, jag hade tänkt köpa från vcore så kanske någon annan radiator då.. vill gärna ha en ganska tjock för det ger väl bättre kylning, bigger is better liksom, eller behöver alla lite tjockare värstingfläktar? typ HTF3 Single 120 X... Och som sagt kanske ska byta ut slangarna då.. om plånboken tillåter... ClearFLEX 60 Premium 1/2 ID verkar ju bra tex.. allt finns på vcore med

Av Dementedarego

Behöver råd om pump

Hej jag har ett waterchill vattenkylningskit, ett sånt här tror jag: http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=97_... Fast med en Thermaltake Aquabay M3 vattentank istället. Jag tänkte köpa en till radiator eller rättare sagt en heatercore: http://www.vcore.dk/shop/default.asp?SetLng=1&productid=2003. Behöver jag kanske en bättre pump för att det ska bli bra flöde då? Känns inte som om min Hydor L20 räcker? Så jag funderar på att byta ut den eller kanske seriekoppla. Om man ska seriekoppla måste pumparna vara likadana då eller funkar det även om dom pumpar olika mycket och "högt"? Annars tänkte jag köpa en Laing pump. Dom verkar bra och har hög tryckhöjd vilket väl behövs om det är många komponenter i ett system. Vilken är då att rekommendera, jag tycker att Laing DDC-PRO verkar bra nog http://www.vcore.dk/shop/default.asp?SetLng=1&productid=3406. Värt att tilläggas är väl kanske att jag har 10/8 mm slang.

Edit: Länkarna till vcore verkar ju itne fungera men heatercoren heter iaf D-TEK Pro-120 Core Unpainted.

Av Dementedarego

okej. får tacka för hjälpen. hade precis beställt dom andra men det var inte skickat så jag hann precis avbeställa. fanns fler sorter att välja på nu med så då slipper jag plastnipplar

Av Dementedarego

aa shit.. Så det är en 1/8" gänga jag behöver då??? För om jag mäter gänga så är den ca 9,7 mm och enligt vcore så är det ju så här:

M5
5 mm

1/8”
9,7 mm

1/4”
13,1 mm

3/8”
16,6 mm

1/2”
21 mm

Av Dementedarego

Jag har en P4 Northwood 2,66. Är den för gammal?

Av Dementedarego

Så här ser nippeln ut som sitter i tanken: http://img126.imageshack.us/my.php?...050603074ae.jpg

Får ursäkta för dålig bildkvalitet men hade bara mobilkamera. Det ser väl ut att vara 3/8"? (25 mm/8)*3=9,375 mm.

Isåfall är det väl en nippel med 3/8-gänga jag behöver. Typ en sån här: http://www.gtek.se/index.php?mode=i...11f463e31fc134b eller en sån här: http://www.vcore.dk/shop/default.as...;productid=5504

Av Dementedarego
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Mäter du med den inbyggda tempdioden i själva processorn eller med den som sitter på moderkortet i själva sockeln? Du kan få extremt skeva resultat om du mäter med den sistnämnda eftersom den försöker gissa sig fram till ett resultat mer eller mindre, och räknar med ett luftflöde kring sockeln som inte existerar när man kyler med vatten.

Om du mäter med den interna dioden så kan du anta att temperaturen nu är högre än temperaturen när du kylde med luft (mer än så kan man inte säga om temperaturen). Sen är det bara att leta efter orsaken. Dålig kontakt mellan CPU-block och kärnan är det mest uppenbara, speciellt ifall din vattentemperatur inte är ovanligt hög, vilket den inte verkar vara.

Har samma problem som trådskaparen. Använder Everest för att mäta tempen (det står samma temp vid uppstart av datorn) så jag antar att den använder den dioden som sitter på moderkortet. Min fråga är hur man hittar den inbygga i processorn och hur man visar den temperaturen?

Av Dementedarego

Böjd pin

Jag har en p4 2,6:a. Märkte när jag skulle byta till vattenkylning att den hade en böjd pin (inte jag som gjorde det, utan den måste varit så sedan den byggdes). Det är en pin i ena hörnet. Det konstiga är att processorn funkar felfritt. Hur kommer det sig? Spelar det ingen roll om den pinen är böjd eller ska jag försöka böja tillbaks den, vilket nästan är omöjligt då den är böjd på mitten!