Inlägg

Inlägg som crisscross har skrivit i forumet
Av crisscross
Skrivet av Bergling:

Tittar litegrann på en ny TV. Inget akut, men har en LG 50-tums plasma från 2012 som börjar bli lite tråkig även om det inte är något större fel på den. Används ungefär till hälften till TV-tittande (fotboll, streamingtjänster, inte mycket "vanlig" TV) och till hälften TV-spel, PS4 och PS3. Jag har ett dedikerat hemmabiorum med projektor där jag har ett PS5 så det finns inget egentligt behov av en massa finesser med HDMI 2.1 och VRR och annat utan mer en vanlig bruks-TV med så bra bild som möjligt.

Ljudkvaliteten är ointressant då jag har ett 5.1-system. Däremot är höjden viktigare faktor, då jag har en centerhögtalare monterad på väggen ovanför TV:n vilket gör att höjden med stativ får vara max 85 cm (86 cm till nöds). Väggmontering blir knöligt då det går kabelkanaler på väggen bakom TV:n. Smart-TV-variant är inte heller av någon avgörande roll då jag har en separat AndroidTV-box eller kör via PS4, men kan ju vara trevligt om det som finns är snabbt och så.

Så summa summarum, så bra bild och så stor TV som möjligt på en TV som är under 85 cm hög inkl stativ och kostar max 7-8000 kr.

Såg att ICA hade en LG OLED 55A16LA för ca 7900, vilket verkar vara ett rätt ok pris för en OLED. Men vad finns det för andra modeller till bra pris nu under mellandagsrean?

Du verkar vara i ganska precis samma situation som jag. Finns ingen TV under 75 tum som kommer nå upp till din center. Själv kollar jag på Philips PUS9006 som just har sänkts så den är billigare än "the one" som är sämre på alla plan. 9990 hos typ alla. Lite över din budget men gå på 58-tummaren så är du hemma (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5785188) De flesta tycker nog iofs att du ska gå på OLED:en på ICA men jag tror att du blir missnöjd....

Av crisscross
Skrivet av KulanZ:

Intressant! Blev sugen på att ersätta den stora stationära man har till TV:n i vardagsrummet just nu. SO-dimm minnen och 2,5" disk finns redan så det blir ju inte så dyrt.

Tänk på att du måste ha den något högre varianten som tar en 2,5 tums SSD i så fall, den variant som står i trådtiteln och som jag köpt kräver mSATA. Se även ovan om minnena, det är lågvoltsminnen som gäller...

Av crisscross
Skrivet av Calle Johansson:

Kul!
väntar på min som ska komma med posten vilken dag som helst.
Har du några tips när det gäller installationer av win8 eller bios-inställningar?
Eller är det bara att köra på från win8-usb-sticka?
mvh
calle johansson

Glöm inte att formatera stickan till fat32, annars funkar det inte. Uppdatera sen till senaste bios. Wake-on-lan kräver att du avbockar erp i bios.
Drivrutiner finns på gigabytes webbsida men när det gäller grafikdrivisar hämta de som jag länkade till för några inlägg sen.

Av crisscross

Asus och zotac har färdiga minipcs m du inte vill installera nåt (är iofs lättare än att skruva ihop en ikeastol)

Av crisscross
Skrivet av mfm:

På vilken RPM ligger fläkten vid idle? Temperaturer?

2528-2537 rpm, 50-52°C
Personligen måste jag lägga örat 10cm ifrån burken för att uppfatta fläkten.

Av crisscross
Av crisscross

Gigabyte Brix 2955U (GB-BXCE-2955) första intryck

Var ute efter en ny htpc i miniklassen. Lutade länge åt en Intel NUC i3 men ville få ner kostnaden lite. Eftersom jag gärna vill kunna skala uppe en del SD-material och köra HD-ljud gick baytrail-d-NUC:arna bort. Gjorde lite research och fastnade för ovanstående burk som är en Haswell-baserad celeron som har betydligt mer att köra mer för uppskalning (10EUs istället för baytrails 4 som enligt uppgift kämpar med uppskalning). Intels celeron 2955U ligger nånstans mellan NUC 2820 och i3:an i prestanda men väldigt nära 2820:n i pris så jag upplevde den som väldigt prisvärd.
Bortskämd som man är med netflix metroapp ville jag ha Win 8.1.
I går damp grejerna ner, en GB-BXCE-2955, 1 st samsung 840, 120GB mSATA-disk och 2x4GB corsair-minnen. Eftersom en gammal man som jag inte pillat med hårdvara på länge så var UEFI nåt nytt för mig men efter lite googling så lyckades jag få en bootbar usb-disk med WIN8.1 att funka (att det krävdes fat32-formatering var en överraskning).
Efter installation av OS, lite program, XBMC och diverse pillande så kan jag bara konstatera att den funkar som en dröm. Bootar upp på 10 sekunder, inget lagg i windows eller xbmc trots kraftig multitasking. Kör Lanczos 3 på diverse SD-material upp till 1080p utan att lyckas tappa frames eller belasta CPU:n mer än 10%. Både Dolby TrueHD och DTS-HD MA funkar klockrent att bitstreama med Intels drivrutiner och IME. Vaknar från avslagen med WOL via telefonen. I princip tyst vid normalt användande (stressar man den med Prime95 och Furmark samtidigt så blir fläkten hörbar/störande från soffan , temp 74 C efter en kvarts tortyr).

+ Prisvärd, WIFI-N och BT 4.0 ingår för 1300 spänn
+ Quicksync och IME(behövs för HD-ljud i win)
+ 1600-minnen, dual channel
+ Liten och diskret burk med fullstor HDMI (och displayport)
+ WOL
+ Haswells HD-Graphics mycket kraftfullare än Baytrail D
+ Tyst

- Ingen IR
- Ingen wireless display (Miracast)
- Som alla Haswells får man välja mellan Microsofts drivrutiner och inget HD-ljud men DD+ i Netflix eller Intels med HD-ljud fast då funkar inte DD+ i Netfllix, nya drivrutiner ska vara på G.
- WIFI-modulen har bara 2.4GHz

Kost sagt känns det som den här träffade sweetspot för min budget...

Av crisscross

Är enda kravet att kunna spela 1080-film så finns det många alternativ, tom helt färdigbyggda såsom zotacs c-serie...men ofta brukar det ju bli lite mer krav än så...

Av crisscross

Det tog Intel 8 månader att officiellt berätta att baytrail inte har stöd för PAP och därmed aldrig kommer att kunna bitstreama HD-ljud i windows men nu har de gjort det på Intels supportforum. Tråkigt besked för de med en 2820, 2807 eller annan baytrail. Alternativen är linux eller mjukvaruavkodning och PCM. Förmodligen samma anledning att Netflix 5.1 ej funkar...

Av crisscross

Glada nyheter från intels supportforum:

Citat:

Hi all,
I have an update from the engineering team. A new audio driver that fixes this problem is currently in the final validation phase. I've tested it and it WORKS! So, stay tuned - the problem with Dolby Digital 5.1 on Netflix is soon going to be a thing of the past!

Sen om det här bara kommer funka för prollar med IME(står i en tråd gällande i3)
och om det kommer pajja hd-ljud får den som lever se...

Av crisscross
Skrivet av Knightmare:

För Viaplay, Netflix och HBO måste du köra Windows.

//Knight

Pipelight fixar både silverlight(viaplay, netflix) och widevine(hbonordic)) för linux.

Av crisscross

Kollat på Daminion?
http://www.daminion.net/

Av crisscross
Skrivet av tOPO:

Jag löste det. Minns inte vart jag läste om detta men fixen är att INTE använda intels egna drivrutiner till ljud utan fantastiskt nog, Micrososfts egna.
Gick in i Device Manager > Uninstall ljudkort > Reboot. Allt funkar som det ska nu.

Problemet är att man inte kan bitstreama truehd/dts-hd med msft:s drivrutin...

Av crisscross
Skrivet av GOG:

Kommer den nya 2830 med Quick Sync klara av bättre uppskalning av SD-material? Typ Lanczos eller Bi-Cubic istället för Bi-Linear som är max för 2820.

Förmodligen inte (skalningen görs väl via shaders?) , det är fortfarande Intels svagaste HD-graphics med bara 4 shaderkärnor, är till och med några hertz lägre klockad än 2820:n...

Av crisscross
Skrivet av Sephirot:

Vilket nätverkskort bör man köpa till sin NUC?

Jag har sett flera inlägg där det varnas för Intels inbyggna ac-nätverkskort, men få som tipsar om vilket man ska köpa istället.
Det enda kravet jag har är att det klarar ac standard, men om det sedan är inbyggt eller USB kvittar för mig. Vad rekommenderar ni?

Som alltid beror det lite på vad du prioriterar, här finns en liten test av USB-modeller, kort sagt är Asus AC56 bäst och dyrast:
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/3227...

Av crisscross

Nån som lyckats få in rätt inställningar för MMS med Telia? Supporten fattar ingenting och hänvisar till en guide för Lumia 920 (med wp8.0).

Av crisscross

Netonnet har ett paket med en D54250WYK2+ 2x4GB Crucial-minne + Samsung evo 250GB mSata och en Intel Dual Band Wireless-AC 7260 för 4990:-
Borde väl vara en ganska bra deal?
https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/11334

Av crisscross
Skrivet av betan:

Tror inte appen är tillgänglig i Sverige. Det jag gjorde på min Lumia 1520 var att byta region till USA, laddade ner appen, körde appen och fick då en kod att aktivera på mitt Svenska MS-konto.

Hittar den inte även om jag byter region till UK(en massa annat UK-baserat dyker upp). Antingen har de spärrat det till vissa IMEI på nåt sånt eller också har den inte dykt upp än...

Av crisscross
Skrivet av baggehög:

fick min i går kanon nöjd kör google som webbläsare vilket jag trodde inte skulle funka men det gjorde det.även laddat ner zedge så mer än nöjd

?? Du menar att du har google som sökmotor?

Av crisscross
Skrivet av leafbranch:

Har tyvärr ingen Teliabutik i närheten.

De flesta mobilbutiker brukar ha oaktiverade nanokort men kanske inte ger bort de när de inte köpt telefonen där. Annars kan du alltid köpa en klippare eller om du är lite stadig på handen:
http://www.youtube.com/watch?v=j6T1Mygucak