Inlägg

Inlägg som Hamutt har skrivit i forumet
Av Hamutt

Herregud, att de _fortfarande_ inte ändrat den kylflänsen på NB, så jävla dålig stil!
lr ja, på 8RDA3+ så har dem det, men är de verkligen så inkompetenta att de inte ändrar det på en "senare" modell?

Av Hamutt
Av Hamutt

Testa och kyl nordbryggan mer. Troligtvis är det där den sätter stopp. Jag kylde min nb med en TT Mini orb, och gick från 184mhz till 217mhz utan att VDD-modda.

Av Hamutt

okok

Då blir väl till att inhandla ett Corsair.

man tackar för det snabba svaret.

Av Hamutt

Olika minnesmoduler

tja!

Såhär ligger det till: Jag har fått ögonen på ett nytt minne, ett Twinmos-Winbond PC3200 256mb. Mitt mobo är ett Epox 8RDA+ men jag har redan ett Corsair XMS3200 256mb. Svaret jag söker efter är om det möjligtvis går att ha två olika minnen från olika tillverkare på samma moderkort, och i synnerhet med Dual DDR "aktiverat".

Skillnaden mellan de två ligger på ca 200kr, men i en fattig gymnasist värld är det "mycket" pengar :P.

Tacksam för snabbt svar

/Hamutt

Av Hamutt

hmm detta är väl offtopic, men lika bra och fråga er, då ni verkar vara kunna detta ämnet.
Jag är en trogen CS-nolla, vilket betyder att ljudet är _extremt_ viktigt för mig. Skulle ni rekommendera samma ljudkort till någon som mig?

Tackar på förhand!

Av Hamutt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Linux Lover
Hmm... Är det inte så att i en diktatur dödar ledarna de som klagar...

jodå, om de bara vore IRC-operator så hade väl de "Killed - G-lined"

Av Hamutt

För 4 år sedan gick jag i samma klass som en polare som var alban. Vi brukade lära varandra massa "onödiga" ord. Hamutt blev ett ord som vi använde frekvent, och betyder "ät sk*t" på just albanska. Har inte ändrat det, för jag älskar klangen ^^

Av Hamutt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Athlon_1000
Tror inte du vet vad du snackar om. MSI gör MYCKET kompetenta och stabila kort.

Om du vill ha ett kort som är bra för överklockning och som är klart för nästa generation P4 proppar så måste jag verkligen rekommendera MSI 865PE NEO2-FIS2R. Detta kortet är helt underbart, det har allt man behöver plus lite till och är även mycket bra om man vill överklocka. Det finns även en Lite version av samma kort som är lite billigare men som då saknar 2 SATA portar (FIS2R har 4 SATA varav 2st är SATA RAID), RAID, GBit LAN samt Firewire.

Jag håller fär tillfället på att med att testköra båda dessa kort tillsammans med både P4 3.0GHZ 800FSB och P4 2.8GHz 800FSB proppar och DDR-400 minnen i dual channel läge.

Kortet är riktigt snabbt och stabilt. Fyllde på med 8st hårddiskar, 1st DVD spelare, 1st DVD brännare samt Radeon 9800PRO 128Mb och stressade den ganska rejält, den klarade det galant.

Kortet är mycket lätt att överklocka och allt övervakas och styrs av MSI's nya Core Cell chip som fungerar klockrent tillsammans med Intel's 865 chipset.

875 chipsetet har Intel som bekant stora problem med och jag kan därför inte uttala mig om det är ännu bättre eftersom jag ännu inte fått chans att testa det.

Här finns MSI 875PE NEO2-FIS2R kortet vilket är istort sett samma kort förutom att det har 875 chipset. Inget av dessa kort finns tyvärr ute på marknaden ännu men de är på väg så inom någon vecka så bör de finnas.

http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_...

OffT :Om du hade läst hans systemspecc, så hade du insett att han ville ha ett nytt AMD mobo!

OnT: Abits NFS-7 v2.0 är ett mycket bra alternativ, men Epox 8rda3+ är minst lika bra, om inte bättre. Båda finns på www.komplett.se om jag inte minns fel

Av Hamutt

Comhems nya modem fixar problemet med pingen. Från 70 till 20-30, men se då till att få rätt modem!

Av Hamutt

hmm...visst det är ISP som bestämmer själva hastigheten, men själva begränsningen sitter i modemet, iaf vad jag vet. Efter att varit hemma hos en polare som beställt 3mbit ADSL och hans nerladdningshastighet låg på ca 120 kb/s, ringde vi ner till ISP:en och frågade vad som var fel. Killen där "gick in" i modemet och såg att den var konfigurerad på 1mbit, vilket var standard. 10 sekunder senare bad han till oss att tanka något på nytt och denna gången låg hastigheten 350kb/s. Så av egen erfarenhet så vet jag att begränsningen ligger i modemet, men kanske inte hos alla ISP:er.

För övrigt så fanns det en amerikansk kille som "hackade" sitt kabelmodem för att felbevisa sin ISP att de gav för lite bandbredd, och han "lyckades". Felet vara bara det att begränsningen låg just i modemet, och inte i själva nätet som han trodde.

Av Hamutt

hmm det här ryktet med att SLK-800 kommer slita upp piggarna runt sockeln är tveksamt. Jag själv LAN:ar en hel del och "stöter" till datorn hela tiden och ingenting än har hänt...så jag tror risken ändå är ganska liten, men nog finns den där alltid

Av Hamutt
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zion
Verkar som atat du fått ordning på det hela nu...hade tänkta att skriva lite men, det kanske inte är till någon hjälp nu..ä va fasen

Jag kör ett 9700Pro(Gigabyte) på mitt NF7-S 2.0 och har inte stött på några problem.

Jag installerade endast de drivrutner som jag fick med kortet, inga nya från nvidias hemsida alltså, och installerade som sagt inte IDE-Drivern eftersom denna ger problem med diverse brännare under XP med SP1.

Installerade sedan DX9 och Catalyst 3.1 eftersom jag läst många poster om problem med nforce2 kombinerat med catalyst 3.2 inte minst på rage3d.com`s forum.

Så gjorde jag och det funkande iaf!

OT! förlåt men det såg "kuligt" ut :D:D

Av Hamutt

usch nä, när jag uppdatera med din biosen för ett tag sedan kunde jag inte köra samma FSB på prollen som vanligt, fick sänka mig 17mhz (!) innan jag kunde köra som vanligt igen. Blev så j*vla besviken att jag hotta i den gamla bios:en som förövrigt funkade prima

Av Hamutt

Svar:
1: troligtvis, vissa 300W är bättre än andra, så du kan också bara haft otur
2: Jag har själv inte hört någon som kunnat fixa sitt nätagg, ibland brukar det vara säkringen som gått, men då luktar det inte brännt
3: >400W helst, 350 går nog bra men inget jag rekommenderar till ditt system
4: Ibland händer det att moderkort eller diskar förstörs pga av brännt nätagg., men jag har bara hört talas om ytterst få fall, det brukar bara vara agget som lagt av
5: Jadå, för att om nästa går sönder så har du alltid garanti :D:D

Av Hamutt

hmm, det är väl bara server "verisionen" eller?

Av Hamutt

alltså, gf4 mx är ju inbyggt i moderkortet, du kan välja att stänga av det i BIOS o sedan koppla in ett Sapphire 9700 i AGP porten o köra helt vanligt

Av Hamutt

hmm, när jag fick mitt 8RDA+ v1.1 kunde jag bara köra 184mhz FSB, därefter investerade jag i en Thermaletake Miniorb som jag klistrade på nordbryggan, och orginal nordbryggeflänsen satte jag på sydbryggan. Jag kan köra stabilt 235mhz på bussen nu, men då får jag sätta ner minnena till 50%, annars så gör jag 219mhz med 100% på minnena.

Glömde säga, kör Miniorben på 7V

Edit: detta utan vdd mod

Av Hamutt

det är väl det att processorn tar ström från 12V-rälsen när de andra rälsen är överbelastade...har för mig att det är så, men jag kan naturligtvis ha fel

Av Hamutt

man kanske inte ska påvisa enskilda produkter, men Thermalright SLK-800 och SLK-900 har vi stor brist på här i Sverige (läs billiga). Ett tips är ju att snacka med Thermalright direkt, för i USA kostar en SLK-800 ca 350kr medans den kostar ca 600-700kr här i Sverige.

http://www.thermalright.com/