Inlägg

Inlägg som MrPasty har skrivit i forumet
Av MrPasty

Kan inte öppna .scf-filer

Hej. Nu vet jag verkligen inte vad som har hänt helt plötsligt kunde jag inte längre använda "Visa skrivbordet"-knappen, utan det står att Windows inte känner till vilket program som skapade den. "Jaha" tänkte jag och brydde mig inte så mycket eftersom jag nästan bara använder den datorn till MSN Messenger. Tills nu precis när jag skulle starta lite tjänster. Det är tydligen också en .scf-fil. Testar en massa andra ikoner som t.ex. "Datorhantering", men inget funkar. Vad ska jag göra? Är ganska hundra på att jag i alla fall inte HAR gjort något. Blev bara så här. Hoppas någon vet vad jag ska hitta på...

Av MrPasty

Jag har precis samma problem, bara att jag aldrig har haft högre upload än 100. När jag tog bort spärren fortsatte upload ligga på 100kB/s! När jag kör t.ex. fireFox samtidigt går min totala upphastighet långt över 100, så det är inte någon begränsning utanför µTorrent.

Av MrPasty

1:1 2:3 3:2 4:3 5:2 6:1 7:2

Kul att kunna hjälpa till

Av MrPasty

Microsoft lägger ner enorma resurser på kopieringsskydd och liknande som gör användandet jobbigare för kunden istället för att förbättra systemet, de bryter mot EU-lagar och annat kul och blir stämda. Till slut har det gått sju år sedan deras förra operativsystem släpptes och vips, så är det plötsligt revolutionerande! Om de inte hade varit så skickliga lobbyister och betalt en massa pengar till programutvecklare för att göra spel och andra program som bara fungerar till Windows, hade Microsoft konkurrerats ut för länge sedan.

Av MrPasty

Hemma har jag armstöd på stolen som jag ställer precis så att de är i höjd med skrivbordet och låter axlarna vila när jag har armarna rakt ned utmed sidorna. På skolans datorer får jag ont när jag sitter länge om jag inte flyttar in grejerna långt så armbågarna ligger på bordet.

Av MrPasty

Jag tycker det låter som grafikkortet har gett sig. Hade samma problem för ett par år sedan när jag hade grillat mitt FX5700VE. När jag spelade BF1942 (vilket var ganska krävande för den datorn) pep den för glatta livet som du beskriver och dog efter en stund av överhettning. Hade satt en automatisk avstängning i BIOS när CPU nådde 70°C eller något och larm vid en lite lägre temperatur. Pipandet som gick upp och ner i ton var alltså moterkortet som varnade för en varm CPU. Fixade sig när jag bytte grafikkort.

Av MrPasty
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bzn
När jag tog mod till mej och mailade en tjej på jobbet som jag var intresserad av. Vi bor ihop och har en son tillsammans nu...

OMG det var rätt soft!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZecretW
Jag har gjort ett styrsystem för gigantiska metallformningsmaskiner som jag turnerar runt i världen och installerar samt utbildar opperatörer i.

Det var inte så tokigt heller.

Alltid kul med datorrelaterade kärlekshistorier, hur nördiga de än är. Verkliga bragder är också häftiga. För mig är internet självklart en av de bästa sakerna som hänt mig, men det skriver alla andra ändå. Här är de andra sakerna som har betytt mycket i mitt datorliv (utan inbördes ordning och säkert något glömt):

Napster (som jag självklart bara använde för lagliga ändamål )

Första gången jag moddade ett eget chassi och dessutom lyckades flytta över komponenterna till det utan att förstöra något

När jag köpte Logitech Z-5500

När jag köpte Razer Copperhead och Logitech G15

När jag fick min Samsung SyncMaster 204B i julklapp

Min första egna dator (2001)

HD-Porr

Och så självklart när jag läste min mail för ett tag sedan och såg att jag hade fått ett från SweClockers. Öppnade det och läste att jag hade vunnit Iomega-tävlingen! Det var nog ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv.

Av MrPasty

Har för mig att jag har sett detta på Webhallen i evigheters evighet. Väldigt skönt kort annars. Ska köpa det (eller snarare motsvarande nästa år) när jag flyttar hem från USA och får ordning på ekonomin.

Av MrPasty

Satt uppe i två timmar härom natten och försökte hjälpa min polare med att öppna portar i COMODO. Visst är det roligt att hjälpa folk när man är duktig på något, men jag behöver min skönhetssömn. Väldigt mycket

Av MrPasty

Ja det är helt klart najsss men jag funderade bara på om den markanta förbättringen mellan test 1 (19°C) och test 2 (12,5°C) skulle kunna ha något att göra med den ursprungliga temperaturen på luften som som tas in. Tänk om du har slitit i onödan och moder natur bara spelade dig ett spratt genom att sänka temperaturen i Kalmar med 6,5°C.

Av MrPasty
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr0st
Här är lite resultat då. Före jag byggde om tunneln så låg tempen på luften in på runt 19 grader.
Nu, efter modden så ligger den på 12,5 grader.

Var temperaturen utomhus samma? Sjukt zexig lufttunnel iaf!

Av MrPasty

Vore ju schvajnigt coolt att sätta en radiator i slutet på röret. Zalman Reserator vore ju najs att bara lägga in. Skulle bli iskallt ju!

Av MrPasty

Funkar inte alla sidor i FF kan du ladda ner en plugin som heter IETab. Den gör att du kan köra en viss flik med IE-motor.

Av MrPasty

Annars kan du testa att ringa polisen och säga att du har barnporr eller något på hårddisken. Polisens tekniker kan hitta filer som har blivit överskrivna upp till 7 gånger. Är du inte så sugen på det tror jag att man kan anställa företag som kan göra samma sak, men det kostar mycket pengar och är inte alls lika kul ;). Vet inte vad ett sådant företag kan tänkas heta men testa att söka lite. Men först får du nog ställa dig frågan om filerna var så viktiga att de är värda så mycket pengar.

Av MrPasty

Håller med Ickx. Det är faktiskt ganska bra att slå på ibland för att kolla att det inte är en massa mellanslag eller radmatningar någonstans. I och för sig kan det ju vara ganska bra att kunna stänga av den också :P. Borde även finnas en knapp ovanför papperet med tecknet du visade på. Den gör samma sak som det dontus sa.

Av MrPasty

Leta upp filen själv och ta bort den (ett vettigt anti-spyware berättar nog var den finns). Funkar det inte (vilket det antagligen inte kommer att göra), försöker du med att göra det i felsäkert läge.

Av MrPasty

Jag vet inte men testa å göra en sökning i felsäkert läge...

Av MrPasty

Samma här. Vill att min lilla skärm ska vara primär, bl.a. eftersom jag vill ha Creatives inställningsfönster och sådant uppe där (Creatives program fungerar inte särskilt bra att köra på sekundär skärm). Jag vill alltså inte ha min stora skärm som primär, vilket jag måste nu eftersom spel öppnas på den.

Av MrPasty

Mitt problem är att jag vill spela spel på secondary-skärmen, men nästan alla spel startar automatiskt i primary. Går det att lösa på något sätt?

Av MrPasty

Alltså jag är ledsen att jag är en sån fegis men jag är livrädd för att spräcka plasten. Det är ju hela ramen jag ska ta bort nu, inte bara gallret. Plasten går ju inte att bara böja tillbaka om den pajar. Ska i alla fall försöka lite mer, men härom kvällen när jag tog ett par däckkrängare och försökte bända rubbades inte ramen. Blev bara en massa slitage på lådans kanter.