Inlägg

Inlägg som Kräpp har skrivit i forumet
Av Kräpp

Fantastiskt!! Tack, och God Jul!!

Av Kräpp

Surfproblem med D-link DI-524UP

Jag har problem med min trådlösa router, en DI-524UP (UP står för att det är en inbyggd USB-skrivarport). Den funkar alldeles utmärkt när jag kör med tråd, men när jag kör trådlöst, vilket ju är poängen, så tappar den http-kontakten hela tiden. ICQ, msn, mail och torrents funkar, men inte surfning. För att kunna fortsätta måste man "reparera" nätverksuppkopplingen. Det funkar sedan en stund igen, sedan tappar den kontakt. Det gäller för både FireFox och IE.

Är det någon inställning som jag har missat? Varför påverkas bara http och bara i trådlöst?

Jag är tämligen novis på sånt här, så hav tålamod.

Av Kräpp

Riktigt skumt problem

Jag har ett riktigt skumt problem som yttrar sig genom att mitt nätagg inte kan starta min dator. Nätagget ifråga är ett Antec Smartpower 2.0 450W (just det, det infamösa, se http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...).

För att göra en lång historia kort, så har jag kört ett tag med ett Tagan Easycon 530, vilket funkat utmärkt. Det skall dock sitta i en annan dator, och jag var tvungen att byta tillbaka. Nu vägrar den starta. Jag har provat med Tagan-agget igen, vilket funkar, och jag har dessutom provat Antec-agget i den andra datorn, vilket också funkar.
D.v.s. mitt nätagg funkar i en annan dator men inte i min, och min dator funkar med ett annat nätagg. Hur f-n går det till?? Det uppenbara förslaget är förstås att byta plats på de två nätaggen, men sladdarna på Antec-agget är för korta för den andra burken (Antec P180b). Jag kan tillägga att jag inte har använt Antec-agget alls, eftersom jag trodde att det var trasigt vid ankomsten vid senaste RMA-n, och testade med Tagan-agget.

Jag vill helst slippa skaffa ett till nätagg i onödan, så tips och idéer är välkomna.

Min dator:
Antec Smartpower 2.0 450W
ASUS A8N-SLi Premium
Athlon X2 4400+
2*512Mb RAM Corsair ValueSelect
HIS IceQ II Ati Radeon X800
Samsung 2004C S-ATA HDD
ASUS DVD-E616A DVD-ROM
BENQ DV-1640 DVD-RW

Dator 2:
Antec P180b
Tagan Easyconnect 530W
ASUS A8N-SLi Premium
Athlon64 3800+
2*512Mb Corsair ValueSelect
Gigabyte GeForce 7600GT
Samsung 2504C S-ATA HDD
Samsung SH-W163A S-ATA DVD-RW

Av Kräpp

Ännu ett bidrag till statistiken. Mitt smartpower 2 450W dog efter ca ett halvår. Jag fick ett nytt, vilket brann upp efter 2 månader. Jag har nu fått mitt tredje, men nu orkar inte datorn starta, vilket antagligen tyvärr beror på att f-nskapet tog med sig moderkortet...

Har någon tips på ett nätagg som fungerar och som passar i Sonata II ?

Har f.ö. sett i forumet på newegg.com att det är många som haft samma problem, medellivslängden verkar vara ca 8 månader.

Men annars är ju Sonata II-an snygg att titta på där den står...