Inlägg

Inlägg som EEKA har skrivit i forumet
Av EEKA
Skrivet av Kitz:

Ja exakt såsom du säger i ditt citat från Razer så HOPPAR MAN ÖVER PIXLAR, i detta fall counts alltså CPI som är DPI. Exakt som jag sa. Det vill man inte, det är fusk och en metod som aldrig är bra för en FPS gamer. Sen så är det logitech vi pratar om nu, kolla gärna in den här filmen: http://www.youtube.com/watch?v=lc7JVjcPzL0. Denna video är från 2013 och där förklarar han om linser. Det är en intervju med en ingenjör från logitech som förklarar alla brister med högre DPI och fuskandet som sker för att sälja. Jag tror nog han vet vad han snackar om. Sen ja visst i BF så kan man öka DPIn, men du behöver fortfarande inte mer än 4k DPI för det! Den ända användningen för detta är isåfall högre upplösning, men du behöver inte mer DPI för det, du kan fortfarande skala i spelet med sensitivity slidern. DPI är bara hur noga optiken skall läsa på samma yta.

Du är förvirrad, läs igen vad jag skrev och inse att mitt citat (från länken) var precis en del av vad jag tog upp med dig, det var inget misstag att visa det för dig.

Du har dessutom missat vad som är betydligt mycket värre att fuska om, det är att interpolera pixlar eller som andra skulle uttrycka det "ADDERA PIXLAR".

Skrivet av Kitz:

"Sen sätter men en lins framför sensorn som används för att skala DPI'n, det är den här linsen som åker fram och tillbaka när du switchar din DPI."

Jag har kollat hela videon som du länkade till och ingenstans bevisar han det som du pratar!

Av EEKA
Skrivet av Kitz:

Vad skall du med DPI över 4k till? Finns det ens någon i världen som är så dum att han envisas med att köra DPI över 4k?. Jag kör med 1800 och kommer aldrig att gå över det.

Nu kastar du ändå sten i glashuset! Jag håller dock med dig till en liten del.
När man använder en extrem upplösning på skärmen/arna (Blir mer utav detta i framtiden) kan en DPI på 4000 och mer vara välbehövligt.
Det finns inget riktigt allvarligt fel med att köra hög DPI, det är även en smaksak av vad man föredrar eftersom musen beter sig på olika sätt genom att man justerar antingen sensen eller DPIn. Flexibiliteten av att kunna använda även väldigt hög DPI väger dessutom tungt i situationer som det behövs i (ex. BF3 vill jag minnas där tanken har en extremt låg sens).

Skrivet av Kitz:

Sen om du hade läst på lite om hur sensorer fungerar så hade du förstått att det finns inga möss med 8 eller 9k dpi. Alla möss har endast en DPI som är native. Sen sätter men en lins framför sensorn som används för att skala DPI'n, det är den här linsen som åker fram och tillbaka när du switchar din DPI.

Det här ställer jag mig mycket tveksam till, det finns säkert möss med linser som åker fram och tillbaka men det absolut vanligaste sättet att justera DPIn lär med största sannolikhet vara via mjukvara; antingen via musens firmware eller via datorn. Se nedan för mitt citat från Razer.

Jag förstår visserligen att det kan finnas fördelar (Kommer dock bara på en halvbra anledning) med att använda linser till att justera DPIn, men är också skeptisk till hur mycket mer exakt det skulle bli med tanke på att det optiskt sätt blir mer komplicerat vilket ställer högre krav på precision, samtidigt som priset måste öka.
Det kanske även uppstår en mycket liten men mätbar fördröjning när linsen/linserna flyttas och ev. att sensorn behöver "pausas" denna stund för att inte pekaren ska sticka iväg. Man förlorar dessutom möjligheten till att själv via mjukvara ställa in valfria DPI.

Så här gör ex. Razer och det beskriver samtidigt på ett annat sätt varför en mycket hög DPI på sensorn kan vara användarbart:

Skrivet av http://www.razerzone.com/mouseguide/technology/18:

On-the-Fly Sensitivity works with true dpi settings in order to adjust tracking precision. Rather than add unnecessary movement data in order to simulate higher dpi settings, On-the-Fly Sensitivity will work with the mouse's maximum dpi setting and filter out every 2nd, 3rd, etc. count that is not needed by the user. Because of this, a setting of 10.0 will ensure full use of the current dpi setting, while a setting of 5.0 will filter out every 2nd count that the sensor sends, allowing for customizable sensitivities at a flick of the user's scroll wheel.

Av EEKA
Skrivet av forsb3rg:

Okej, smaken är som baken antar jag
Men om man läser runt om ath-m50 så är majoriteten överens om att dom är bland det bästa med kan få för den pengen

Precis! Man kanske måste smaka innan man vet.
Tror inte att "majoriteten överens" alltid är så fantastiskt som det låter, det är vanligt att man försvarar sitt köp så att säga. Kollar du ex. bland högtalare bland prisklasserna 5-50k kommer du hitta väldigt många som säger att just den modellen som de valt är det bästa som man kan köpa för pengarna upp till [dubbla priset]. Med det sagt tror jag ändå att det är viktigt att man själv försöker testa och se vilken ljudkaraktär som passar en bäst då det i slutändan ändå handlar om ens egna subjektiva bedömning.

Skrivet av satane:

Verkar vara väldigt blandade åsikter om ath-50 men bra lurar är dom flesta överens om.

Ja jag sätter på mig lurarna flertal gånger om dagen och lyckas då snurra ihop sladden. Föredrar nog att inte höra för mycket ljud utanför och inte heller att lurarna ska låta mycket utåt.

Men för att vara säker, Takstar lurarna kommer alltså upp i ungefär samma ljudkvalitet som ett par ATH-50? För jag lägger hellre till ett par hundra om det är lite större skillnad. Men flera tusen har jag inte råd att slänga ut.

Det är exakt vad jag också tycker, ATH-M50 är bra för pengarna (men inte mer än så..) och ljudvolymsmässigt spelar de högt samtidigt som de för det mesta är lättdrivna. Nu var nästan ett år sedan som jag använde dessa sist så jag kan inte riktigt uttala mig i exakta skillnader utan att ta hem de ifrån jobbet och börja lyssna, men för mig var ljudet för färgat, speciellt med basen. Ljudkvalitétsmässigt så tycker jag man tjänar lite med hörlursförstärkare jämfört mot dem andra hörlurarna. Takstar har definitivt ett mer neutralt ljud jämfört mot ATH-50 även om de inte heller är direkt ofärgade.

Skrivet av SeF.Typh00n:

Kan tänka mig att tillbehören och liknande som hänger med Qpad-lurarna är betydligt bättre än motsvarande från Takstar också.

Takstars "förpackning" är faktiskt finare! Den fick man iaf med förut när man beställde. Med Qpad-lurarna fick jag med en volymkontroll på sladden och en mikrofon, kan inte minnas något annat extra.

Skrivet av Prodigys:

Jag har själv börjat kolla lite efter ett par hörlurar som ska användas vid datorn och av nån anledning börjat kolla på motörizer, dvs "kändishörlurar" av motörhead. Har utan att ha provlyssnat på dom fått för mig att dom kan vara prisvärda om man får dom för 650(som är lägsta på prisjakt).

Har ni ljudkunniga testat dessa hörlurar och eventuellt har några åsikter? Vet inte om jag bara lockats för att det sägs att dom ska passa bra till rock och metal som jag lyssnar på eller om dom faktiskt har bra ljud.
Om det nu skulle vara så att någon kunnig tycker dom är bra eller prisvärda för ovan nämnda pris så ska jag självklart åka och lyssna på dom.
Annars har jag lite kört fast i hörlursträsket då jag inte har så stora möjligheter till provlyssning, men andra modeller jag tittat på är QH-90/85 som nämns ovan(alternativt OEM-versionerna från takstar) och beyerdynamic dt-770.

Min budget är också runt 1000 som max men kan kanske sträcka mig till 1500 men då ska hörlurarna va extremt bekväma och ha bra ljud.

Känner inte till Motörizer men jag äger ett par DT-770 Pro 80Ohm och de ligger i garderoben efter QH-90 (trots att jag inte använder dens mikrofon när jag är hemma). Jag tycker diskanten i DT-770 Pro inte låter så roligt men man hör att det är en dyrare lur med mer textur i basen och som även spelar lite djupare. DT-770 är marginellt bekvämare att ha på sig, dels tack vare de större kåporna men det gör ingen skillnad för alternativen vi tagit upp nu är alla mycket bekväma (och bra köp)

Av EEKA
Skrivet av satane:

Hur jämför sig H-2050 Med pro80/q-90/85?
Lite dålig koll när det kommer till closed och open.

Stängda hörlurar isolerar ljud utifrån (och utåt) mycket bättre än vad öppna gör. Även ljudkaraktären påverkas, ex. med mer bas i stängda lurar än i halvöppna.
QH-85 är i grund och botten densamma som HI-2050.
QH-90 är i grunden Pro 80.

Skrivet av satane:

Dom måste vara bekväma att ha på sig under längre stunder. Ett stort problem jag har med Siberia är att kabeln snurrar ihop sig varje dag så jag måste rycka ur den och dra ut den. En spiralkabel kanske motverkar det? Annars måste man ha trådlöst antar jag.

Samtliga nämnda i denna tråden ska vara rätt bekväma, ifall du inte har väldigt stora öron för då kanske de inte passar.
Varför snurrar sig kabeln varje dag? Är det p.g.a. att du snurrar hörlurarna när du tar på/av dig dom vilket du gör flera gånger om dagen?

Skrivet av forsb3rg:

Jag själv äger ett par Ath-m50 och jag är galet nöjd med dem.
38 Ohm skulle inte jag kalla tungdrivet och kan med enkelhet drivas av en telefon/ipod.
Först när du börjar närma dig 50-80 Ohm kan du börja fundera på en amp

Kör hellre på ett par lurar gjorda av ett par hörlurstillverkare(INTE skullcandy & Beats by dre) än ett gamingföretag.

Även jag äger ett par ATH-M50 och du har helt rätt med att de inte är tungdrivna (snarare lättdrivna).
Personligen vart jag dock lite besviken på dessa lurar då jag förväntade mig bättre ljud för pengarna.

Av EEKA
Skrivet av Mumu55:

Du kan ju beställa svarta QPAD QH-90 Pro utan mic härifrån
http://headphoniaks.com/gb/headphonesiems/36-takstar-pro80-he...
56€ + 10€ frakt = 595kr

Köper du med QPAD logga och Mic blir det lite dyrare. Men micken är avtagbar annars.

Finns för nästan 450kr på Ebay, helt klart värt pengarna.

Skrivet av satane:

Någon som beställt från Headphoniaks.com? Blir ett par Takstar Pro80. Måste bara se till att sidan är grön först.

Ifall du skulle vilja ha halvslutna hörlurar skulle jag rekommendera HI-2050.

Skrivet av SeF.Typh00n:

Takstar Pro 80 har väl spiralkabel? Det kan ju vara värt att tänka på.

Jag skulle köpt ett par QH-90 när dom dyker upp med rabatt, det går ju att ta av mikrofonen och köra utan.

Eller dessa: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2625329

Så får du ett extra par muffar i sammet.

Japp, verkar som att Takstar Pro 80 alltid har spiralkabel.
QH-90 tycker jag också är ett mycket bra alternativ ifall man behöver mikrofon och man är ok med att det är slutet.
QH-85 är alldeles för högt prissatt med tanke på vad HI-2050 kostar.

Av EEKA
Skrivet av Dr Cain:

...
Det borde vara PCIe SSDn i denna, skall kolla nogrannare.

Pekplattan var inte helt god out of the box, men efter alla updates hade gått in och jag justerat inställningarna lite så funkar 2-finger scroll etc bra.

EDIT: Det var SATA/600 SSDn i min tyvärr. Dock får 490MB läs och 160 MB skriv anses som godkänt.

Läste igår nånstans att alla modellerna till Europa använder SATA medans övriga världen körs med PCIe. Lite tråkigt eftersom det är stora skillnader i ren överföringskapacitet. Det positiva är att det blir lättare att byta ut disken ifall det skulle vara något problem eller ifall man vill uppgradera.

Skrivet av peterhjalmarsson:

Många som klagar på trådlösa nätverkskortet på omdömena på prisjakt, men kommentarerna är nåt halvår gamla. Har Sony fått ordning på det?

Skrivet av Rydisen:

Om du läser tråden så ser du att för 99% av alla så löste sig WiFi-bekymmer med nya drivrutiner. Jag har aldrig haft några problem med WiFi.

Nja, Sony har visserligen kunnat förbättra situationen via en mjukvaruppdatering men eftersom detta är ett konstruktionsfel så är det inte löst.
Kanske att det är löst på de senaste batcharna av datorer? Har läst endast ett fåtal som skriver om att det är "fixat på riktigt nu" men har faktiskt inte kunnat hitta någon som visat att Sony designat om antennerna.
Själv så väntar jag på min Pro 13 och räknar med att behöva använda ett externt nätverkskort via USB ifall jag ska försöka använda den utan bekymmer där mottagningen är lite sisådär.

Av EEKA
Skrivet av Ratatosk:

Beror på vad det används till, är det för att klämma åt terrorister och kriminella gäng ger jag tummen upp.

Ynkrygg! Jag hade tidigare respekt för att du verkade som en vettig person men inte längre.
Självklart är detta till för att klämma åt terrorister, kriminella (Oväntat att du inte använde argumentet barnpedofiler istället) m.m., YOU name it!

Läs 1 2 3 4 5.

Av EEKA
Skrivet av Sony?:

Nja, det är inte samma. Betydligt mycket bättre vid höga ISO-värden. Kit-objektiven 18-55mm är dock likadana.

"The 16.1 million pixel APS-C sensor has been redesigned to include a new hybrid AF system, which combines both contrast and phase detection. This new sensor teamed with Sony's Bionz processor is claimed to enable super-fast AF, an impressive 10fps shooting speed and improved high sensitivity performance."

Av EEKA
Skrivet av Cheewie:

Älskar att folk tror att 4GB är helt katastrof. Visst ja må gilla retro men visa en benchm där +4GB är nödvändigt på laptop..

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Lolle:

Håller starkt med om minnet som ovan skriver, visst det är alltid bra med mer etc som vi lärt oss nu i mitt fall i 15 år plus. Men vadfanken gör folk med sina laptops som de inte kan spela spel på, hur använder ni mer än 4gb och är det verkligen så förbannat relevant när man har en ssd utöver detta som faktiskt motverkar effekten av lite ramminne till en stor del. Har 4gb ram i både min bärbara och stantionära, båda med ssd och trots massivt med applikationer och webfönster så är det förutom i extrema undantagsfall en flaskhalls med ramminnet, och det speciellt på min laptop/jobbdator.

Cheewie, behöver du verkligen en benchmark där du får se vad för lite RAM-minne gör?

Jag använder cirka 11GB på min stationära dator just nu utan några som helst spel eller virtualisering igång som ovan skrev, det är helt enkelt Firefox och Chrome som kan förbruka väldigt stora mängder när man har många flikar uppe. Ibland när jag har spel och virtualbox igång så har 16GB RAM-minne blivit fullt. Jag förstår inte varför det finns folk som krigar för att allt över en viss mängd är helt onödigt, detta gäller även på mobiltelefon-fronten där folk påstår att man aldrig skulle behöva mer än 1GB RAM trots att många förklarar att det i deras fall tar det ofta slut. Man förbrukar så mycket RAM-minne som man behöver och därför kan jag samtidigt påstå att 4GB RAM visserligen räcker i säkert 9 fall av 10.

Det finns även andra positiva saker med mycket RAM, som exempelvis ifall man via mjukvara emulerar RAM likt en hårddisk där framförallt temporär data kan skrivas för att öka hastigheten och livslängden hos HDD/SSD.

Av EEKA

Microsoft tjänar en hel del pengar även på Android-telefoner. http://www.phonearena.com/news/Microsoft-could-earn-8.8-billi...

Av EEKA
Skrivet av NewViking:

Vänta nu?? klagar jag??

Jag har inget emot samsung.
Säger bara att det finns andra som tycker om telefoner med knappar och batteritid. Det känns som att nokia är den enda som har de telefonerna nuförtiden för jag skulle inte ha något emot en samsung med knappar och batteritid, dvs jag vill inte att de ska dö ut som de nu ser ut att göra! och lite konkurrens i den riktningen skulle inte sitta fel.

Rätt så off-topic detta, men här har du en samsung med knappar och en batteritid som Nokia inte kan matcha. Varsågod. Stand-by tiden är långt över en månad. Enkla mobiltelefoner kommer inte dö ut, var inte orolig över det. Saken är den att att mobiltelefontillverkarnas vinstmarginaler är mycket mindre när det kommer till icke state of the art-prylar.

Av EEKA

Shaggen gör det och återkom med hur det gick! Men i vilket fall, om det inte är ett riktigt bra 300W-agg, bör du byta ut den då många går sönder och tar med sig andra datorkomponenter i stöten.

Skrivet av Grumie:

Allt vi ser är ju ljus av olika slag. Så jag hade ju ändå rätt! =P Men mja.. det var ett plan

Identifiera objekt tycker jag var viktigt då det visar på att det finns en stark parallell till att identifiera en fiende i ett spel. Absolut att det är vågfrekvenserna som är en stor del av det här, och för att 'krångla' till det för andra:

"Sensitivity to blue is different than to green: You see green best, even when it's dark, e.g. leaves in a forest at night. So "blue frames per second" may differ from "green frames per second"

Av EEKA
Skrivet av Shaggen:

nätagget är bara på 300W såg jag just, men kan den verkligen vara boven?

Ja verkligen! Du borde byta ut nätaggregat genast för det är grafikkortet som drar mer ström vid 3D-applikationer. Rekommenderar dig att köpa ett riktigt nätaggregat av kvalité på minst 400W säger jag.

Av EEKA
Skrivet av Grumie:

Ett mänsklig öga kan inte mätas med fps eftersom det ständigt är aktivt och hjärnan tolkar de ändringar som sker i ljuset(det vi ser).. Tester på amerikanska stridspiloter har visat att hjärnan och ögat har registrerat tillfälligt ljus i 1/220 sekund. Så absolut har man nytta av mer än 30 fps...

Nästan helt rätt, piloterna kunde identifiera ett plan som bara var synligt i 1/220 sekund! Alltså kan 220fps faktiskt göra en skillnad! 24fps, bah

Av EEKA

Betan är nu stängd men jävlar vilket spel!
Detta blir lätt till att köpa och det är framförallt prestandaoptimeringen jag är mest imponerad över med tanke på banvolym, antalet spelare och dynamiken. Känns som en modern ersättare av spelet counter-strike, äntligen!

Skrivet av Robster1986:

Jag tycker att det är ungefär 95% mer destruction i bad company 2 än det var i betan, fanns det inte fullt aktiverat eller kommer spelet gå bakåt i utvecklingen?

Bakåt i tiden med en relativ hastighet av 5%. Definitivt.

Av EEKA
Skrivet av jonazdnb:

När kommer det IPS skärmar med 120hz?....

Det kommer förhoppningsvis efter att responstiden har sjunkit hos IPS-skärmarna. 120Hz på en långsam panel gör den inte ens snabbare än en snabb 60Hz TN-skärm.

Av EEKA

Några fler här som har erfarenhet från att handla på marknader ute i DarkNet/Deep Web där man använder Bitcoins? Det är löjligt hur bra affärer man kan göra där tack vare anonymiteten. Vad sägs om en 2TB-hårddisk fylld med top-500 filmer från IMDB för endast 9 BC?

Poängen är att det blir väldigt svårt om inte rentav omöjligt att sätta en skatt/moms på pengar som bara cirkulerar inom en anonym marknad där ingen vet vem som köpt eller sålt vad. Det är bara när man ska konvertera om till Svensk krona eller annan valuta som man skulle kunna tillämpa extra skatt.

Skrivet av Strogge:

Ja se bara hur bra det går för Grekland där de flesta struntar i momsen....

Men det är ju staten som har sabbat det för Grekland - självklart låter det som en lösning att de ska kräva ännu mer pengar men det är inte där problemet bottnar. Jag kan garantera dig att det inte är bristen på moms som lett till situationen. Lösningen är alltså att generera staten mer pengar så att dem kan fortsätta öka deras statsskuld på ytterliggare bekostnad av det redan skuldsatta folket? Oh the irony

Av EEKA

Bra svar phuonganh!

Att tillämpa moms på Bitcoins är helt vidrigt och otroligt destruktivt! Som du antyder så kan Bitcoin få människor att ifrågasätta bl.a. statens egentliga värde och om våran aktuella valuta inte är ett sämre alternativ än vad en övergång till Bitcoins egentligen vore. Moms är en av de sakerna man bör ifrågasätta och inte tvärtom.

Av EEKA
Skrivet av LeafBox:

Tror han syftar på SverigeDemokraterna.
Ni som missat, dom är varken ett stort fan utav EU eller anti-piratlagarna och massövervakningen.

Vet inte riktigt, jag nämnde SD och han poängterade att jag missade ett parti så det borde vara något annat (Gissar på PP). I vilket fall så är det vettigt av SD att ta avstånd från de sakerna du nämner, men vad spelar det för roll när partiet redan har en gedigen naziststämpel hos samtliga partier - deras åsikter är av mindre värde i riksdagen och medhåll lyckas man aldrig få.

Skrivet av Ixos:

Vi är bra mycket närmre än 2005 iaf när debatten ingenstans hade lyft från nivån "piratkopiering är/är inte stöld".

Vissa ledarmöter i exv. MP och V börjar få upp ögonen för frågorna, och det pratas massor om frågan i övriga partier (även om de fortfarande gör totalt omvänt vad de lovar).

Enda sättet är att ge politikerna fel och inte låta den komma undan med att säga en sak och göra motsatsen. Det är faktiskt vi som röstar.

Hur menar du med politiker som gör fel? Tycker du att en starkare partipiska är att önska så att alla politiker blir "säkrare kort" efter att man röstat på ett parti?
Du belyser dessutom att det faktiskt är "vi" som röstar och då per automatik är det ju vi som är ansvariga för alla dessa tvivelaktiga lagar och tvång.

Eftersom det faktiskt är "vi" som röstar, tror du att FRA, IPRED och Copyswede kommer att brytas upp inför riksdagsvalet 2014? Logiskt sett borde det ju göra det ,eftersom majoriteten av folket är emot åtminstonde FRA.

Av EEKA
Skrivet av Ixos:

Jag tror du glömde ett parti man faktiskt KAN rösta på som faktiskt tar upp alla dessa frågorna...

Det gick rätt bra för dem förra EU valet.

Undrar om du är ironisk eller inte, confusing. Du hör ju själv hur dumt det är med att bara ett parti som förstår hemskheterna med massövervakning. Piratpartiet fick ETT mandat i EU, det är ganska bra ändå, men det är så långt ifrån vad som behövs att det är irriterande. Egentligen behöver över 50% av alla i parlamentet och i riksdagen förstå att vi inte behöver lagar som Copyswede, FRA m.fl. , börjar vi närma oss än?