Inlägg

Inlägg som jerryswe har skrivit i forumet
Av jerryswe
Skrivet av 997GTS:

Ska man avinstallera bef. drivrutin och ta bort mapp eller är det bara att ladda ner och installera?

Om du har haft en beta skall du avinstallera och starta om innan du installerar, men om man haft en officiell version skall man inte behöva detta. En del rekommenderar det i alla fall.

Av jerryswe

Jag har ett Asus HD 7950 och använder sedan länge Adrenaline Crysis 2 Benchmark Tool.
Det var länge sedan en drivrutinuppdatring gav någon ökning i fps där men 13.12 gjorde det faktiskt nu!
Inte mycket men kanske 5 - 10 % med exakt samma inställningar jag alltid har haft där.
Detta säger kanske inte så mycket om de nyare spelen, men det känns som om de nyare går bättre också.
Kan vara placeboeffekt också
Jag har dock aldrig haft problem med något spel sedan jag köpte detta grafikkort (bortsett från att jag fick byta den urkassa Asus-kylaren för att kunna överklocka) efter att länge ha tröskat runt i Nvidiaträsket och 13.12 ger mig inga problem heller.

Asus HD7950-DC2-3GD5
Win8-64
16 GB RAM
i7 3770K @ 4,2 GHz
MSI z77A-S-01

Av jerryswe

Det är tydligen ett vanligt fel att det visar Catalyst Version 13.9 (eller vad man nu hade tidigare) fortfarande när man installerat 13.12. Man har dock 13.12.
Ett sätt att rätta till det är att starta regedit och söka Catalyst_Version.
Man kommer då att hitta detta på flera ställen (åtta eller fler) och en del visar 13.12 och en del det man hade tidigare. Det har inte någon egentlig betydelse, men man kan ändra de som visar fel till 13.12 om man störs av detta! Om du är osäker på att ändra i registret så låt bli, felaktiga ändringar kan förstöra Windows. Om man inte vet hur det går till bör man nog låta bli.

Av jerryswe

Över 16 GB tror jag är onödigt. Möjligtvis om du redigerar HD video att man kan ha användning för 32 GB. Försök HELST att hålla dig till två moduler, att använda fyra brukar resultera i problem förr eller senare. Om man skall använda fyra moduler skall dessa vara köpta i ett enda matchat kit för att undvika problem. Det kan funka att para ihop minnen av olika kit, men det brukar kunna dyka upp konstiga fel vad det lider så det är onödigt att chansa, tycker jag i alla fall. Dessutom flyter minneshastigheten ofta på bättre med två moduler istället för fyra.
Detta är min erfarenhet, andra kan ha andra erfarenheter!

Av jerryswe

Det finns en liten möjlighet när man byter grafikkort att korten är lite för lika så att den cachade infon i BIOS inte byts ut fastän detta kanske hade behövts. Detta löses genom att återställa BIOS. Kolla i moderkortsmanualen hur det går till att återställa (reset). Efter detta måste man gå in i setup igen och vanligtvis ladda optimized dafaults och eventuella egna förändringar man tidigare har gjort.
Efter en BIOSuppgradering är det också bäst att återställa BIOS enligt moderkortsmanualen.

Av jerryswe
Skrivet av Katakana:

Testade ni att köra datorn direkt in i CG3100 via kabel när NAT var avslagen eller testade ni enbart med routern?

Ja, vi testade allt. Nätverkskabeln direkt in i cg3100 i olika portar med olika datorer. Man får ju olika ip i de fyra portarna om man slår av NAT och kan på så sätt ha 4 olika ip-adresser. Dock kan man inte överskrida sin bandbredd med den sammanlagda trafiken på de fyra portarna.
Jag kan fortfarande inte stänga NAT utan att hastigheten går ner till en tiondel av det jag skall ha. Men.... det funkar så här, det är faktiskt huvudsaken. Jag kör med NAT på ut från en port som jag har satt till DMZ och in i WANporten på Asus N56U. De övriga portarna på cg3100 använder jag inte.

Av jerryswe

Sedan igår kväll får jag enbart 10/1 om jag har cg3100 bryggkopplat. Jag har haft ett cg3100 ända sedan de kom och 100/10 abb. Jag kopplade ganska snart bort routern i cg3100 genom att brygga det (koppla bort NAT). Stängde också av trådlöst och kopplade en Asus 56u för hemmanätverket och detta har fungerat totalt felfritt i flera år. Tills igår kväll. Satt med en ytterst kunnig kvinna från supporten och tillsammans felksökte vi modemet i en timma. Enda lösningen var att slå på NAT igen, koppla till Asusroutern till en port på cg3100 och låsa ip-adressen för Asusroutern i routerinställningarna för cg3100 och därefter göra Asusroutern till DMZ-host. På detta sätt går signalerna rakt igenom cg3100 vidare till Asusroutern utan inblandning.
OBS att man måste ändra adressen på en router till 192.168.1.1 innan man kopplar den till cg3100 när denna är i routerläge eftersom denna har 192.168.0.1 då, istället för 192.168.100.1 som den har i bryggat läge.
I alla fall funkar detta precis som tidigare och jag får cirka 98 mbit ner och 9,8 mbit upp iställef för 9,9 ner och 0,9 upp som det permanent gick ner till igår kväll.

Av jerryswe
Skrivet av lorgix:

3770K är en modernare motsvarighet till 2600K.

3770K bygger på en modernare arkitektur och tillverkningsprocess. 3770K är lite snabbare och lite strömsnålare, den har dessutom lite mer användbar integrerad grafik.

Läs swecs recension.

Du menar nog 2700K som är föregångare till 3770K. 2600K har lite lägre frekvens.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jerryswe
Skrivet av hznn:

Känns helt OK att gått från ATI till Nvidia nu kan jag säga
Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Subdubwise:

Vad menar du med det? AMD:s grafikkort, ur 7000-serien, har blivit markant bättre tack vare den här drivrutinsuppdateringen och de konkurrerar nu hårt emot Nvidias motsvarande kort.

Han måste helt enkelt ha varit ironisk!

Av jerryswe

Det är bäst för både sandy b och ivy b chipset att ha så få stickor som möjligt. Skall du ha 16 gb så välj 8 gb stickor. Detta gäller om man planerar att köra över den egentliga maxhastigheten för både sandy och ivy som är 1333 mhz. De flesta köper ju minst 1600 mhz moduler vilket gör att man måste överklocka moderkortets minneshanterare. Med ett dyrare moderkort är detta kanske inga problem, även med 4 stickor, men om det är ett kort i de lägre prisklasserna hos något av märkena kan det strula. Det är just detta som skiljer de dyrare moderkorten från de billigare, de dyrare klarar överklockning av både cpu och ram bättre.

Av jerryswe
Skrivet av compstuff86:

men den kommer inte idag eller?

Jag börjar misströsta, men kanske imorgon då.....

Av jerryswe

compstuff86: Jag är också otålig, men vi får vänta tills dess att AMD vill släppa ut en fungerande beta-build. Den dom hade släppt hade så stora fel att dom förbjöd guru3d att ha kvar nerladdningslänken. Dom lovar ju en ny build snart.

Av jerryswe
Skrivet av compstuff86:

Vadå ladda från?? går du in på guru3d så går det inte ladda ner den än, den har inte släppts än.

Den har både släppts och dragits in.
http://www.guru3d.com/news_story/amd_catalyst_12_11_download....

Av jerryswe
Skrivet av Apelsingummi:

Endast kompatibel med 7850 och 7870 vad jag kan se tyvärr =/

EDIT: Har kollat runt lite och en sak förbryllar mig. På Arctic coolings hemsida finns två varianter, den som länkades ovan och en 7970-variant.
7970-varianten skall även vara kompatibel med 7850/7870 med flera, vilket även den andra modellen är. Hur går det ihop?

Det är så att det sitter komponenter intill GPUn på 7900-korten som tar i kylaren om det inte är en upphöjning just precis för GPU-delen. Detta var inte fallet på de äldre korten. Därför passar de kylare som passar på 7900-korten på de äldre också.

Av jerryswe

Har du provat att köra 1333 mhz? Det är tyvärr så att det finns ingen garanti för att det fungerar med moduler ihop från olika kit, speciellt om man skall ha alla fyra platserna fyllda. Minnen är billigt nu så köp ett matchat kit och sälj de du har om det inte är nått fel på dem. Sträva också att använda så få moduler som möjligt, det är lättare att få att fungera och att överklocka, eller ens köra över 1333 mhz som är både Sandys och Ivys specade maxhastighet för minne. Allt detta varierar dock från fall till fall.
Jag har själv haft ett Sandykort där det inte gick att köra fyra 1600 moduler från två olika kit i mer än 1333 mhz.

Av jerryswe

Jag köpte en NuForce uDAC2 http://www.ljudfokus.se/produkt/nuforce-udac-2dac-d-a-omvandl...
och hör en fruktansvärt stor skillnad jämfört med de ljudkort jag har provat. Detta är en högkvalitativ USB-DAC som ger ett underbart ljud.
Kör med en Yamaha A-S700 förstärkare och Yamaha NS-555 högtalare. Detta är fullstorleks golvhögtalare, men jag tror nog att en bra extern DAC skulle göra skillnad på andra grejor också.

Av jerryswe
Skrivet av Alle22:

Har HD7950 DC2TOP, är det något måste eller kan man skippa det? Vill ju sälja kortet felfri, ifall det skulle komma upp något problem i framtiden?

Var det en av filerna på denna sida för TOP-versionen du provade med?
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=HD7950-D...

Eller provade du med filen från sidan för standardversionen av kortet?

Nej det är ju egentligen bara om man har problem man skall flasha, det gäller moderkortsbios också. Om man flashar utan att egentligen ha problem så får man väl egentligen skylla sig själv om det går åt skogen med flashningen. Risken finns ju alltid att det kan göra det.
Om du inte upplever problem, flasha inte!
Jag gjorde det utan att uppleva problem varken före eller efter, men så hade jag också tagit konsekvenserna av en misslyckad flash utan att gnälla! Det finns alltid sätt att fixa sånt också, det är bara det att det inte är helt lätt för den som inte har så stor erfarenhet.

Jag kan bara se mikroskopiska prestandaökningar. Kanske ett par fps i Crysis2, samma i BF3 och likaså obetydlig ökning i Heaven DX11 Benchmark. Detta säger ju inte att det kan vara så att det ger stor prestandavinst i andra spel. Det kan också ge stabilitetsförbättring i spel jag aldrig har provat, för jag har aldrig haft problem med krascher. Jag kör på ganska lite överklock, 1000 core och 1500 på minnet.

Av jerryswe
Skrivet av Alle22:

fick upp File 113-C3810100-105.rom not found

Då har du antingen tagit fel fil eller flashat ditt kort sedan tidigare. Man kan öppna den uppackade exe-filen, HD7950STD.exe, i winrar eller 7zip och se att det bara finns två rom-filer i paketet, 113-C3810100-104.rom och 113-C3810100-106.rom.
Det är HD7950 DC2TOP som har ...105.rom och ....107.rom. Vilket kort har du? För top finns det 2 olika bios. Jag vet inte vad det andra är (enables AMD Power Tune) för jag har inte TOP-versionen.

Av jerryswe

Jag flashade den precis nu. Det fungerar bra, jag skall återkomma om jag märker någon skillnad. Jag har dock inte haft några problem med kortet, jag är enbart nyfiken på om det kan höja prestanda som Asus säger. Stabiliteten är det absolut inga problem med, stabilare kort har jag aldrig haft och jag har haft pc-datorer i 20 år!

Av jerryswe

Det finns på Asus support websida:
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=HD7950-D...

Jag tror det är samma för alla Asus HD7950, det finns ju förutom det första ett v2 nu också, men jag tror det bara är kylaren som är olika. Det kom nyligen en ny drivrutin från dem också finns på samma ställe. Det är en Asus version av AMDs 12.6.