Inlägg

Inlägg som magicswe har skrivit i forumet
Av magicswe
Skrivet av Frispel:

Hm, tyckte inte att det fanns så mycket marginal för misstolkning av mitt inlägg, men jag har uppenbarligen fel

Internet/bredband i sig innebär inte att man har digitaltv, du kan däremot få digitaltv via bredbandet. Som jag förstått det så är du licenspliktigt om du har något som konverterar tv-signaler till bild, även om skärmen man tittar på i sig inte har kapacitet att ta emot tv-signaler. I ditt fall så tolkar jag det som att det är TiVon som gör dig licenspliktig och inte din router. En hel del utrustning ger dig tillgång till "marksänd" tv även om skärmen du tittar på saknar mottagare.

Finns det ens routrar med uttag för bildvisning direkt i routern? Normalt sett så brukar man väl ha en router som kopplas till en box som i sin tur då har bildutgång till tv-n. Som jag förstått det så är det prylen som konverterar signalen till bild som är licenspliktig, oavsett om den sitter i skärmen eller i en digitalbox i någon form. I så fall så är en skärm utan mottagare inte tillräckligt för att visa att man inte är licenspliktig.

Då är vi helt och hållet av samma åsikt, en router/fiberbox/internet box som inte omvandlar signalen är ingen tv-mottagare, utan det är apparaten som omvandlar signalen som är licenspliktig.

Av magicswe
Skrivet av Frispel:

Har du digital-tv (box/internet) så är du fortfarande skyldig att betala licens även om tvn i sig inte har någon mottagare.

Intressant kommentar, jag är dock tveksam till en del av denna kommentar.

Jag bor i hyreshus och har sedan i Juni Telia via det klassiska koax uttagetet i väggen som tidigare hade comhem. Bara för att hyreshuset ger mig tillgång till dessa uttag i väggen så betyder det inte att jag har en tv-mottagare.

comhem har istället flyttat till det öppna bredbandsnätet och jag får numera comhem via en port i min fiber router i ett skåp i hallen.
Jag har tidigare bara använt den routern för att få internet via fibern, så denna router kan knappast klassas som tv-mottagare då den enbart har rj-45 portar och tar emot en digital signal från comhem, jag kan således ej koppla in en tv till routern utan den är helt enkelt en fiberbox.

Min tv-mottagare är min TiVo box som klarar av att om koda comhem's signal till en tv-sändning.

Så jag håller inte med dig om att alla internet boxar kan klassas som digital-tv mottagare, utan enbart de som omvandlar signalen.

Jag tror fortfarande att lösningen är ett intyg från Philips att skärmen inte kan betraktas som en enkelt tv-mottagare friar TS då kontrollanten ej har sett någon digitalbox.

Av magicswe

Ett par förslag:

Ta med ett par bilder på avstängda tv apparater och skärmar typ:
http://static.nix.ru/autocatalog/lcd_philips/271961_2254_draf...
https://www.ideall.ro/resurse/produse/Televizoare/PUS6501%202...

Och fråga om han kan avgöra vilken av dessa som är en tv-mottagare och vilken som inte är det. Bilderna föreställer Philips 43PUS6501 (tv) och Philips Brilliance BDM4350UC (monitor utan tv-mottagare)
http://www.philips.se/c-p/43PUS6501_12/6000-series-slimmad-tv...

Ta även med bilder på baksidan av din skärm som visar dess anslutningar/modell/serie nummer.
Ta med bruksanvisning om du har den kvar, i annat fall sök reda på den online och ta med den som pdf (eller skriv ut den).

Jag föreslår även att du ringer till Philips support och förklarar läget och ber om att deras legal avdelning skriver ett intyg om att din skärm inte har någon inbyggd tv-mottagare.
Om du har ett sådant intyg så är det plötsligt företaget Philips ord/intyg mot kontrollantens dåliga foto och åsikt, och då lär Philips ord/intyg väga tyngst.

Jag kan inte se hur du kan förlora detta så länge du talar sanning.

Ring Philips omgående!

Av magicswe
Skrivet av -=Mr_B=-:

Japp. Du kan placera boxen i lämpligt utrymme, för att den ska klassas som "varaktigt undanställd" och säga upp licensen. Det är boxen som är licenspliktig, i det här scenariot.

Då var det som jag trodde, om Plex skulle införa stöd för comhemplay så skulle det nog vara ett alternativ, men i dagsläget så gillar jag TiVo boxens funktioner för inspelning m.m. så jag kommer att fortsätta att betala men jag tror nog att licensens dagar är räknade då fler och fler tjänsteleverantörer även har tjänster för att streama innehåll.

Av magicswe

Fört och främst får jag önska TS lycka till med kampen mot Radiotjänst, har själv bråkat med dom för 20 år sedan när jag var student. De ringde mig tidigt en morgon och utan att presentera sig så ställde de en fråga om vad jag brukar se på TV, och när jag svarade så sa de att de var från Radiotjänst och såg att jag inte hade betalt licens för mitt studentrum.

En vecka senare avanmälde jag innehavet något som jag även då fick bråka med dem om då de ville veta vart "tv mottagaren hade flyttats".

Nu för tiden har man ju andra möjligheter att se på streamad film, tv serier och nyheter via t.ex. Netflix och HBO.

Då jag är comhem kund så har jag en tivo box, så även om jag skulle köpa en skärm med hdmi uttag och utan inbyggd tv-mottagare så måste jag ju betala tv-licens.

Min fråga är då denna.. comhem har även en tjänst "comhemplay" där jag kan se nästan alla kanaler live via webläsaren, om jag då flyttar min tivo-box så jag inte har någon tv mottagare i hemmet, slipper jag då tv licens även fast jag betalar för comhem's tjänst? det är ju så vitt jag förstår mottagaren som är avgift belagd, inte tv tjänsten..

comhem's playtjänst fungerar ju som HBO, Netflix, viaplay etc..

/M

Av magicswe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phille123
Skärmen kom igår och har testat den lite idag, funkar bra än så länge. Inga döda pixlar, det som stör är att skärmen är lite ljus. Vilka inställningar har ni som köpt skärmen för att det ska vara riktigt behagligt för ögonen?

EDIT: Kan också rekommendera denna

Tryck på knappen längst till vänster, du kan byta mellan 4-5 förinställda lägen "picture", "text", "economy" och några mer.

Jag använder "text" vilket jag tyckte var behagligt, och när jag kollar på film använder jag "picture"

Jag är fortfarande grymt nöjd med min, klart bättre än de 19" Acer har på kontoret, och minst lika bra som den ViewSonic 17" jag hade tidigare på jobbet.
När vi skall byta uta våra älsta 15" LCD så kommer jag rekomendera denna.

Av magicswe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
hmm jag kör med nvidia men kan inte välja just den upplösningen i egenskaper :S

Mitt kort är ett Asus GeForce 7900GT 256MB och det fungerar med det, testa nya drivers..

Av magicswe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
Hmm kan inte ens välja den upplösningen :-S

kanske måste installera skärmen lr nåt, står bara standard skärm.

Och vad är native upplösning ?

Jag kör bara Nvidia drivarna för grafikkortet, såg inga drivrutiner för skärmen på CDn, men 1680x1050 måste du köra annars ser det konstigt ut, alla runda saker blir ovala osv och bilder dras ut och blir suddiga.

Av magicswe

Jag har inte hunnit testa den mycket än, men jag slängde upp några bilder jag tog med min gamla digital kamera, dessa finns att beskåda här: http://www.minhembio.com/magicswe/78875/

Inga döda pixlar har jag lyckats hitta (än..)

Den verkar rätt ok, jag tycker den verkar lite ljus, men sådant kan man ju altid ändra.

Av magicswe

Certifieringen lovar att skärmen visar MS bluescreen med rätt blå färg.

Av magicswe

Gick och hämtade mina nyss och sprang förebi mycom och köpta 2st DVI sladdar (webhallen har ju sån jävla massa kunder) Skall hem och testa den senare i dag, jag hoppas jag blir nöjd, om denna är "ok" så kommer jag nog att rekomendera att vi köper dessa till kontoret också.

Av magicswe

Jag ville få mina snabbt så jag valde hämtbutik i Stockholm, det bör gå en dag snabbare än om brevis skall dela ut en avi.
Jag glömde att beställa DVD kabel så jag får springa förbi webhallen eller mycom på lunchen.

Kompletts hemsida skrev att den packades igår.. hoppas den kommer fram i dag, jag brukar inte köpa av dem då man får betala för att hämta sina varor, sjukt system.

Jag tar lite bilder med min kamera när jag fått dem.

Av magicswe

Jag beställer 2st.
Får se om de fungerar bra.

Av magicswe

Som webdesigner så är det underbart att kunna ha webläsaren i ena fönstret och skriva koden i det andra. jag arbetar via ssh mot min dev. server, skriver koden, refreshar browsern och testar osv. underbart att slippa allt alt+tab

Letar just nu efter 2st 22" widescreen för att byta ut de 17" CRT jag tyvärr fortfarande använder hemma.

Av magicswe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sajox
Notera att många tillverkare anger (G/G) och inte (ON/OFF). HP LG3065 har 8ms(G/G)(Enligt HP:s sida http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12621_na/12621_...) och 12ms (ON/OFF). Som jämförelse har NEC 20wgx2 6ms(G/G) och 12ms(ON/OFF) vilket går utmärkt att spela på.

Sen har även S-IPS paneler bättre färgegenskaper än TN paneler som ofta förekommer på 22".

Aaahh! nu blev det ju svårare.. *suck*
Skulle vilja se en i en butik för att bestämma mig.

30" kan man ju även använda som TV

Av magicswe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
Fram o tillbaka vinklar man denna med, stör inte mig då jag har perfekt arbetställning men kan ju vara en nackdel för andra.
Min skärm är totalt ljudlös, inga pip eller tjut. Inga döda pixlar heller.

Hejsan Hammarslag,

kunde du ta några bilder på fram och baksidan osv.
Deras egna bild är inte så bra, även om din kameramobils kvalité inte är den bästa så får man lite mer information än av deras bild

Av magicswe

2560x1600 är ju underbart, synd att responstiden är 12ms.
Jag söker just nu nya skärmar och det blir nog 2st 22" widescreen, men för lite mer än dubbla kostnaden får man en 30".. tyvärr duger kanske inte 12ms att lira spel med..

får nog ta och fundera lite till, 2x22" eller 1x30", kan iofs köpa 4st 22" för samma pris.. nu blev det lite jobbigt.. Någon som hat testat 4st skärmar?

Vi skall nog start byta ut alla våra 6år gamla 15" LCD (vi har 22st på jobbet) blir nog lite experimenterande då *dröma*

Av magicswe

Jag beställde två Mirai 22" i september, men efter alla förseningar och nya leveransdatum är dessa skärmar nu avbokade.

Skulle vara trevligt med några bilder på denna skärm, När man köper 2st så blir det ju en liten skillnad på att betala totalt 6000kr eller 8000kr, vanligtvis så får man ju vad man betalar för men jag hoppas givetvis att dessa är ett fynd

Av magicswe

edit: missade länken till andra forumet.