Inlägg

Inlägg som Dz2 har skrivit i forumet
Av Dz2
Skrivet av zabera:

Den är bättre, och den är mer framtidssäker. Kostar bara ~ 200kr mer.

+1 , du kommer kunna överklocka den vid behov i framtiden också.

Av Dz2
Skrivet av Chibariku:

Som nämnts tidigare, vilka påslag tror ni exempelvis webhallen och liknande butiker har? skulle inte förvåna mig om även det rör sig runt eller t o m över 30%

Elektronikbranschen (hårdvara) ligger på max 10-15% och då pratar vi om stora volymer.
Marginaler under det är vanliga på HÅRDVARA.

Av Dz2

Gulligt..

Av Dz2
Skrivet av FERGUS:

Steam har ingen månadsbetalning, tror att det är det som de syftar på.

Det hoppas jag inte. DÅ är det lite äckligt. De kan låta windows 8 kosta 200kr mer i engångskostnad eller tjänsten om man vill aktivera eller nått. Men fan inga månadskostnader!

Av Dz2
Skrivet av kladdigkaka:

Så du menar att man inte gör det när man köper spelen...?

Jo det gör man väl? Jag sa (ungefär) 'är det inte uppenbart att man skall BETALA om man hyr en film, lyssnar på musik eller spelar SPEL på nätet?'
Det gör vi ju redan. Voddler, Spotify, Steam. Så what is the problem? Betalar gärna för XBOX exclusive titlar... för att få spela på PC. Med gärna lite upphottad grafik, i varje fall en smula.

Av Dz2
Skrivet av Poiarn:

Inte en chans i världen att jag kommer börja använda en Xbox applikation på min PC. Kan lova att de snåla fanskapen kommer ta betalt för skiten också

Är det inte uppenbart att man betalar för spel, film och musik på nätet (i någon form)... ?

Av Dz2

Jag hoppas detta innebär att man då även kommer kunna spela XBOX spel på datorn...fyfan vad trevligt säger jag!

Av Dz2
Skrivet av Buzz996:

700 watt är rekommenderat (av Nvidia) om man ska ha gtx 590 o.o ska resten gå på 50w då ? O.O Har aldrig fattat skillnaden mellan i5 o i7 men har hört nånstans att i7 är bättre med det här cad o video rendering o sånt.... men men, vad vet jag? ^^

Jag rek. dig att inte på 'rekommendations' siffror. Kolla istället mer på fakta, som exempelvis kan hittas här på vår underbara site!
http://www.sweclockers.com/recension/14358-asus-rog-mars-ii-i...
Som du ser drar ett 590 med SWEC's i övrigt 'monstersystem' som max 570W.

Av Dz2
Skrivet av Buzz996:

Byt till i7, och en 1000w nätagg är inte så bra som andra på det här XD

Båda sakerna är tyvärr, meningslösa med tanke på hur mycket extra det kostar - medan man itne får nämnvärt mer prestanda...

Av Dz2

Detta är PRECIS det jag väntat på för att boka..bra jobbat dice!:D
Har saknat någon video med then klassiak 'BF' känslan..med massa fordon o skit!

Av Dz2

Jag saknar ett jämförande test med exempelvis en full setup från Asetek med radiator, pump, block. Hurpass mycket sämre/bättre corsairs 'integrerade' kylare är från 'riktig' vattenkylning!
Jag menar, Aseteks dyraste cpu-block går på 800kr bara det....
Men vore bra att ha en baseline.

Av Dz2

En stor tråd med tips och trix till spel som är äldre och inte riktigt är plug'n play vad gäller eyefinity (så det funkar korrekt).
Exempel som jag redan nu kan komma på är BC2(Inställning av grader man ser etc), Flight Simulator X(mods o annat så det funkar korrekt)

Av Dz2
Skrivet av WDac:

3840 x 1080 är upplösning med dubbla skärmar så jag tolkar det som att det är expanderat skrivbordsbild då.

3840x1080 är samma bild fast över två skärmar. Typ som eyefinity (fast med två skärmar). Dock kan man ju köra 2x 1980x1050 och 'expandera skrivbordet' på de så man får mer arbetsyta.

Av Dz2

Istället för att köra två 'bra' SSD's i raid 0 ... Köp en svinbra och stor sådan för superduper prestanda + TRIM ?

Av Dz2

Den artikeln borde bli bibel för alla spelutvecklare tycker man.. : )

Av Dz2
Skrivet av Headman:

Asså, deras uppfinning är väl säkert asbra med atomer och jag tror säkert det i framtiden kan revolutionera fysikmotorerna (klyva molekyler istället för polygon-samlingar) men att göra snygg grafik går ju redan. Se bara filmen Avatar. Problemet är väl att det inte finns grafik kort som klarar av att presentera det i realtid och istället måste allt renderas i timmar.

Jo, men det fina är att denna enorma mängden "atomer" i demo videon kördes software i 20FPS..Tänk samma med grafikkort och ännu mera upphottat. Du kommer få "avatargrafik" på ditt 6970.

Om jag nu förstått det rätt

Av Dz2
Skrivet av danson-94:

Eftersom att jag var lite otydlig här så förklarar jag, min första idé var att göra en dockningsstation till mobilen, då jag bygger den själv! Men det blir kanske jättesvårt? isåfall bygger jag en baslåda ist

Det beror på hur mycket du kan om elektronik. Men ja, även en enkel baslåda behöver ett filter. Dock är filter inte så komplicerade allt som krävs är en spole och kondensator kopplade på rätt sätt till plus och minus mellan högtalaren och förstärkaren.

För att kunna koppla mobilen så måste du ha en förstärkare som förstärker signalen så denna signalen kan få en högtalare att röra på sig. Då behöver du en förstärkare i högtalaren. Skall du ha en förstärkare i högtalaren så behöver du bygga in den. Vill du ha den portabel blir det genast krångligt för då måste du ha batteri etc.

Vill du bygga "en fet baslåda" så bör du ha ett slutsteg i lådan även där. Såvida du inte har en gedigen förstärkare/Reciever som kommer kunna förstärka ljudet från din mobil för att driva basen.

Av Dz2

MDF är i särklass det bästa lättillgängliga materialet för högtalarlådor - icke spånskiva.
Det verkar lite oklart vad du vill bygga, om du vill kuna koppla in mobilen så måste du ju ha förstärkare som du kopplar till. Skall förstärkaren sitta i högtalaren eller tänker du använda en "traditionell" förstärkare?
Om du vill ha det i lådan så blir det genast mycket mer komplicerat.

Stadga högtalaren så mycket så möjligt. Dämpmaterial från biltema a'la fårull och liknande funkar bra alltihop.

Den viktiga frågan är om du vet hur du skall bygga filter. Då du kommer behöva detta för att skicka rätt ljud till rätt högtalare, i värsta fall kan ett element gå sönder om du gör fel eller inte har något filter alls!

Av Dz2

Deras chassin skall väl vara helt okej, men elektronik kan de nog inte så bra...
Har haft två stycken agg som jag köpte för att använda till något annat än datorer (båda två small efter ett tag på 50-75% belastning på 12V)

Men men..fsp är rediga prylar

Av Dz2

Angående inspelning av högtalare så är det väldigt individuellt för varje högtalare(membran). De flesta behöver ingen alls inspelning som är av dyrare sort och har dyrare (och därmed oftast bättre) upphängning. Billigare prylar a'la plastic bombastic brukar dock vara oerhört styva och kräver spelning för att få materialet att bli lite mer rörligt. Detta är dock -ingen- tumregel. Återigen, är individuellt, men är vad jag har kunnat märka under mina år.