Inlägg

Inlägg som Ture6600 har skrivit i forumet
Av Ture6600

Hejsan nu surfar jag från windows 10 build 9926, på svenska. Tack för alla svar.

Är det bara jag som saknar charms baren som kommer upp till höger? Mycket skönare att få upp till exempel wifi inställningar på vänsterkanten som det var i windows 8, snyggt, smidigt och inte i vägen nu får man upp bl.a. wifi inställningar som ett fönster. Men annars är det mycket bra de har fixat till.

Jag saknar även att man kan sortera appar efter typ och installationsdatum, nu är det endast sorterade efter namn. Vill även se att de tar tillbaka gamla "all apps view:n" när du hade startskärmen och kunde trycka neråt så att du fick se en stor lista med alla applikationer du hade. I och med att det täckte hela skärmen fick du en sådan bra överblick.

Av Ture6600

Tack för snabba svar får låta den stå och snurra ett tag till. Blivit bortskämd med att det gick så jäkla fort senast jag gjorde en clean-install med Windows 8.1 på samma dator.

När man talar eller vad man ska säga nu funkade, den kom vidare efter "förbereder-rutan", tog inte så lång tid denna gång, datorn var nog lite utmattad igår. Men det lustig är att jag aldrig förut har behövt ta ut usb-minnet för att genomföra installationen.

Tror det var här jag hittade iso nedladdningen, håller med om att det inte var helt lätt, antar att de förmodligen vill att man ska göra det via Windows update.
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/preview-download

Av Ture6600

Windows 10 installering från usb loopar, vad är fel?

Hejsan allihopa.

I och med den nya builden 9926 tänkte jag formatera disken och installera att från scratch på min bärbara dator.

Men jag har stött på problem:
Allt funkar bra i början den bootar från usb minnet, det kommer upp installations rutan där jag får välja språk, sedan accepterar jag avtalet och väljer vart operativet ska installeras.

Installationen startar, den kopierar filer och förbereder sen efter ett tag står det att datorn måste starta om för att installationen ska fortsätta.

Och det är nu jag får problem efter att den startar om verkar det som att den bootar om från usb-minnet och installations-välkomsrutan kommer upp på nytt och frågar vilket språk jag vill ha.

Om man går vidare och försöker installera igenom så ser man att den har använt 9-10 GB, jag formaterar och fortsätter och allt funkar som det tills den ska starta om första gången och på nytt dyker välkomstrutan upp och har inget annat val än att börja om på nytt.

Har testat att ta ut usb-minnet under omstarten. Då kommer den blå Windows loggan upp och det står "förbereder" men inget händer på åtminstone 5-10 min. Efter det stängde jag av dator för att testa lite andra grejer utan resultat.

Någon som varit md om något liknande och hittat en lösning?

Som sagt så har jag lagt in Windows 10 ser 64-bit, build 9926 på ett usb-minne som jag tidigare använt för att installera Windows med har även använts till vanlig lagring och överföring.

Jag formaterade minnet innan jag kopierade in filerna från den monterade iso filen. Sedan gick jag in i cmd för att göra usb-minnet "bootable" genom att skriva d:\boot\bootsect.exe /nt60 f:, där d:\ var den monterade iso:n och f:\ är usb-minnet. Med andra ord jag följde denna guide: http://www.neowin.net/news/guide-how-to-install-windows-10-fr... , dock skippade jag som sagt att formatera usb-minnet via cmd:n utan gjorde det via filhanteraren. Kan det ha skapat mina problem?

Tänkte testa att installera igen idag och hoppas på mer lycka.

Annars får jag test att lägga in iso:n på usb-minnet igen, alternativt lägga Eng 64bit istället för Swe 64bit. Om inte det funkar testar jag med Windows 8.1.

Tänkte även nämna att jag tidigare följt denna guiden: http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7... ,och använt programmet: "Microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool".

Är det någon som har varit med om något liknande som vet vad som är fel eller har tips på vad jag ska testa? Är det hårdvara eller mjukvara som krånglar, kan det var något med bios som inte står rätt till?

Ha i åtanke att denna tråd är skriven från mobilen.
Extremt tacksam för hjälp, och tack för att ni läste igenom allt.
Ha en tevlig lördag.

Av Ture6600

Om du är sugen på att anteckna så rekommenderas starkt något med "riktig" penna(wacom, ntrig). Har själv kört med både Asus vivotab note 8 och för tillfället sitter jag på en Surface pro 3, riktigt fina grejer. Men det gäller som jag att bestämma sig för vilken storlek man vill ha, finns för- och nackdelar med båda.

Av Ture6600

Det ska inte vara jätte smidigt att få fram men det går se länk för info: http://www.windowscentral.com/heres-how-get-modern-version-ie...

Bör väl förhoppningsvis komma tillbaka när de släpper lite mer touch orienterade features till w10. Personligen tycker jag att det är synd att de backat lite på den fronten så här inledningsvis, men vi får hoppas att alla som proklamerar rent desktop användande sitter och är ganska nöjda med vad de ser för tillfället.

Av Ture6600

Bara de släpps med tillhörande penna samt liknande kvalitet som tidigare produkter så är det en hit i min bok i alla fall. Alla ni som hatar på WinRT och modern UI har ni verkligen testat det på en platta? Sitter själv på en platta med win 8.1 och anser att modern UI är väldigt kapabelt, med trevlig funktioner och finesser. Har inte tagit mig tid att installera några desktop program än men bör väl ske någon gång tänker först och främst på Office men då det även finns till winRT, finns till och med kapabla torrent program till modern UI så jag är mer än nöjd.

Kan i och för sig i fråga sätta vad som förhindrar dem från att släppa både en arm-version, en "pro-light-version"(med Intel atom eller liknande) samt en pro-version(likt dagens varianter). Det hade varit något som passat de flesta samt deras plånböcker, när vi ändå håller på och sätter ut Microsofts framtid så får de se till att de dussin Microsoft stores i Sverige samt ett gäng andra Europa länder.

Men de får inte glömma att folket* vill ha aktiva digitizers, "bläckpennan" började användas under 300-talet och det är på tiden att alla får tillgång till dess efterträdare.

Av Ture6600

Jag håller med föregående skribenter som påtalar att man bör undvika TouchWiz då jag personligen inte är något fan av det mest pga. dess UI som jag anser vara mindre trevligt det har förvisso städats upp en del på senare tid och det finns lite schysst funktionalitet, dock långt ifrån min grej. Men alla har vi olika krav, och rätt att bilda vår egen uppfattning om vad vi föredrar.

Själv kör jag med en Asus Vivotab Note 8 och är riktigt nöjd. Mycket pga. aktiv digitizer("riktig penna") som är riktigt schysst när man för anteckningar, pluggar matte eller liknande så det tycker jag definitivt du ska satsa på.

Köpte min för 2800kr på medimarkt, finns nu för 2000kr på webhallen vilket är schysst. Det är trots allt en riktigt dator med Intel atom processor och jag tycker den känns förvånansvärt kvick. Hade dock gärna köpt en Surface 2 om det inte var för att den saknade aktiv digitizer, då den för övrigt verkar som ett riktigt schysst bygge och fint med möjligheten att välja mellan trevliga tangentbord. Plus det att jag upplever "RT-funktionalitet" som riktigt potent och upplever personligen inget behov efter fulla 8.1 men det är utan tvekan ingen nackdel att ha för den delen.

Angående VLC så är det på gång, men det verkar tyvärr gå trögt: http://www.wpcentral.com/vlc-windows-phone-81-wont-be-out-soo...

Hoppas jag kunde bidra med något av värde för dig.
Länk till "min" platta på Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2418654

Edit: VLCs w8 APP finns men funkar inte med arm och det är den versionen som nämns i artikeln ovan.

Av Ture6600

Nokia 830 & 730, bör släppas under hösten. Om jag inte är helt fel ute så ska microsoft ha pressevent 4 september på IFA.
HTC ONE (M8) for windows släpptes i usa förra veckan och bör förhoppningsvis leta sig hit snart.

Av Ture6600

Om du inte redan löst det så kan du gå/ringa till någon Telia butik så kan de hjälpa dig.

Av Ture6600

Kolla vad som kom upp igår på UmU:s kunskapsdatabas:
http://support.its.umu.se/entry.jspa?externalID=3382&category...

Det är en guide för hur du konfigurera eduroam för Windows Phone 8.1, wiho äntligen säger jag. Har tyvärr inte testa om/hur det funkar ska bli roligt med unlimited surf på universitet.

Är det förresten unlimited? Någon spärr brukar väl alltid finnas eller skapas i extrema fall. Vad är deras policy för torrents förresten, vi snackar om lagliga diton såklart. Roligt att vara early adopter av windows phone får bara mer och mer funktioner var dag, så sent som idag presenterade de gratis spotify.

Av Ture6600

Jag skulle köra på windows 8, har varit snabbare än windows 7 på alla bärbara datorer jag har installerat det på. Iofs fanns det bara drivrutiner upp till windows 7 sa du, men jag har inte installerat en ända drivrutin sedan jag skaffade windows 8.

Av Ture6600
Skrivet av johnjensen:

Frågar igen: Har MS i WP 8.1 uppfunnit att man kan pausa och stänga av musiken, utan att behäva släcka telefonen, även om man väljer att kolla en annan app en liten stund och sedan går tillbaka till Deezer eller Podcast Critter?

Har inte testat speciellt mycket men det verkar funka på samma sätt som förut. Går att pausa men inte stänga av musikspelaren. Men vissa appar stängs väl av efter ett tag i alla fall spotify dock tycker jag det är dåligt och därför föredrar jag xbox musik eller Nokia mix radio då de finns kvar o bakgrunden och det är smidigt att återuppta lyssnandet.

Vad menar med att det är svårt att gå tillbaka till musikspelaren, eller missförstår jag dig?

Av Ture6600

Riktigt förbaskat nöjd med 8.1 så här långt så många nya trevlig funktioner som de har lagt till och de kännas som har förfinat alla befintliga funktioner också. Någon som skrev något i stil med: "de började närma sig de andra os:en" men jag vill fan i mig påstå att de har passerat konkurrenterna med god marginal och först in i mål. Wp blev det första os:et som är färdigt och inte behöver några fler uppdateringar, Microsoft kan vara stolta. Ok den senaste meningen var en lögn få saker alra minst operativ system blir någon sin färdiga det finns alltid grejer som kan förbättras. Men i och med 8.1-updaten och min nyförälskelse i Windows Phone så känns det för tillfället som att mycket är perfekt och att de har satt pricken över i:et.

Frågan är vilken funktion som man är mest förtjust i för tillfället:
- oändligt(?) antal flikar i ie11
- Ie11 synkning av användarnamn och lösen mellan enheter
- 3 kolumner på startsidan
- Cortana, som verkar kunna hjälpa mig med ganska mycket i vardagen även fast hon än så länge endast pratar engelska
- Action center
- inbyggda podcast-appen
- Förbättring av youtube stödet i ie11
- Eller något så smipelt som "grupperingen" i samtalsloggen

Svårt att välja men sista punkten ligger högt upp då jag inte kände till att det skulle åtgärdas. Men de "feta" funktionerna är svåra att inte sätta högst upp men roligt att nämna några små guldkorn. Har även glömt en massa som alla "sense"-grejer t.ex. Men vad är era favoriter?

Edit: Hittade nu en grej som är mindre rolig med ie11. Den dödar/stänger ner flikar när jag trycker på backåtpilen så jobbade inte ie10. Synd då jag gillade den funktionen speciellt när man öppnade en massa nya flickar.

Skrivet av ares93:

Allt står på USA som det ska. Dyker ändå inte upp. Lumia 520 kanske är för klen.

Skrivet av korreWorre:

Samma här

Jag är ganska säker på att det sa att alla funktioner skulle komma till samtliga lurar.
Vet ej om detta hjälper men det skadar inte att dubbel checka, http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/230fnp/cortana_...

Fått någon fart i de andra funktionerna som strulade för dig korreWorre?

Av Ture6600

Hej äntligen händer det grejer. Dock är jag lite orolig då den första updaten .166 tog nära på 1h och 30 min, hur lång tid lär inte 8.1 updaten ta? Hur såg det ut tidsmässigt för er?

Längtar efter IE11 bl.a.

Av Ture6600

Hej, jag har en Lumia 920 och har inte haft några problem att koppla luren till varken diverse bt-högtalare, mitt MW-600 headset eller diverse nyare Volvos samt Audi q3:a och allting har gått som en dans.

Beträffande wp 8.1 ska mig veterligen alla wp8 lurar få tillgång till samtliga funktioner som microsoft tillhandahåller. Är dock en del Nokia specifika funktioner som endast ska funka med 1520 som Miracast. Så du kan vara lugn ganska på den fronten.

Vet dock inte hur det ser ut med sensorcore men det borde funka även på 1520 så snart Nokia kommer med uppdateringen då 930 och 1520 kör samma soc. Men det låter som det ska funka; http://news.softpedia.com/news/Nokia-SensorCore-Opens-Sensors...

Av Ture6600

Även för mig brukar du kunna ta kanske uppemot en halvtimme med laddaren i innan min Lumia 920 reagerar och man har dragit ur batteriet helt. Så ha tålamod om det händer, burkar dock inte göra en antal soft resets för att den ska behöva vakna.

Fick förövrigt min röda DT-901 i fredags och jag är riktigt nöjd. Det är förbaskat smidigt och jag har i princip alltid mer än 60-70% i batterikapacitet kvar, riktigt trevligt. Men nu vill jag ha QI i alla mina elektroniska produkter; fjärrkontroller, bilnycklar, cykellampor, bt-headset m.m. det skulle vara underbart.

Bjuder på en liten bild på hur det ser ut hemma hos mig:
https://d1nlaw.bn1301.livefilestore.com/y2pD2uowZza7sVznYnkGW...
Blev en länk istället för att infoga bilden då den vara ganska stor. Är det någon som har koll på om det går att downsiza bilderna som vissas utan att inskränka original bilden eller skapa en ny bild?

Citera mitt eget aningen entusiastiska inlägg från WP-tråden, ifall någon missat det.

Skrivet av Ture6600:

Igår släpptes den första officiella McDonalds appen till WP dock var den endast för UK. Idag släpps den andra officiella McDonalds appen och det är hör och häpna den svenska varianten, före Finland före USA, ja före alla andra länder förutom UK. Detta är fett i dubbel bemärkelse om du frågar mig. WP börjar få fästa och spelar i den största ligan nu om bara alla andra kunde förstå det. Det ser bra mycket ljusare ut nu.

http://www.wpcentral.com/mcdonald-s-launches-official-app-swe...
http://windowsphone.com/s?appId=a8cadf42-2af6-4494-80a0-f18a230d5392

Av Ture6600

Igår släpptes den första officiella McDonalds appen till WP dock var den endast för UK. Idag släpps den andra officiella McDonalds appen och det är hör och häpna den svenska varianten, före Finland före USA, ja före alla andra länder förutom UK. Detta är fett i dubbel bemärkelse om du frågar mig. WP börjar få fästa och spelar i den största ligan nu om bara alla andra kunde förstå det. Det ser bra mycket ljusare ut nu.

http://www.wpcentral.com/mcdonald-s-launches-official-app-swe...

Av Ture6600
Skrivet av Tegelbruket:

Ser trevlig ut,men Nokia är som vanligt sega att få ut produkter!
CDON har Fatboy-laddaren för 199kr idag.
Den klumpiga kudden är ju bara att slänga och bara använda Dt-900 laddaren!

Jo visst gör den det, DT-601 annonserades så tidigt som 11:e september 2013, http://conversations.nokia.com/2013/09/11/two-new-small-lightweight-and-portable-nokia-chargers-dt-601-and-dc-19/.
Det är tråkigt att det har gått så pass trögt för Nokia att få ut deras produkter "world-wide", speciellt när det är så pass fina produkter de tillverkar. Vi får hoppas att det går lite snabbare för de produkter som de ryktas presentera idag/imorgon.

Tack för tipset angående DT-901, var ju egentligen mer sugen på DT-601. Men för det priset är den svår att motstå, slog till på en röd då den svarta var slut. Man kanske skulle tagit en "Nokia-gul" istället men, men. Personligen tycker jag ändå att kudden ser lite trevlig ut, men kanske inte är så i verkligheten?

Skrivet av Wickman:

När den där plattan kom förra året letade jag som en galning efter den men kunde då inte hitta den någonstans. Numera har jag istället 910:an och gillar bättre, liksom Troberg, att telefonen står upp istället för att ligga ner. Jag kan däremot tänka mig att köpa och ha 601:an som en reseladdare.

Skrivet av Troberg:

Bing Music Search fungerar super för mig och jag använder den ofta!
Använde Shazam förut men föredrar bing faktiskt.

Den lilla plattan har jag sett men inte tyckt den varit så otroligt intressant faktiskt just för att den jag har så står mobilen upp istället för att ligga ner vilket fungerar super med screen glance med klocka.
Har numer ingen sängklocka

Nu fungera Bing Music Serach för mig igen. Men är du säker på att det fungerade för dig under helgen också?

Var faktiskt mest intresserad av DT-910 i början, fint med stående mobil. Men fick för mig att den inte var lika mångsidig speciellt om man fick för sig att bygga in den i något bord eller liknande. Sen har jag funderat lite kring om man kanske kunde bygga hållare till DT-900 för att få den att stå upp.

Men har tyvärr inte testat någon av dem än så jag har inte någon direkt koll på vad jag pratar om.

Av Ture6600

Hur funkar Bing music search för er? En underbar funktion som är tillgängligare än soundhound och shazam men som tyvärr slutande fungerar för mig i fredags. Och det verkar se likadant ut för flera andra, spekuleras om server strul; http://forums.wpcentral.com/showthread/271267.htm

Skrivet av Troberg:

Bästa köp jag gjort på länge
Då betalade jag ändå mer också

Skrivet av Wickman:

Jag har en DT-910 som jag är mycket nöjd med. Jag gillar att telefonen står vinklad uppåt i stället för att ligga ned.
460:- för en DT-910 är mycket prisvärt om du frågar mig, så det är bara att slå till
910:an är dessutom mycket smidigare och "bättre" än de andra Qi-laddarna som finns på ebay.

Skrivet av doomas:

Ok, jag är mer såld än innan. Beställde en 910

Ingen av er som spanat in och övervägt Nokia dt-601, rund 9mm qi-laddplatta med 1,5n usb-sladd för ca 350kr, verkar dock vara lite svårare att få tag på, då få verkar sälja den eller knappt känner till dess existens. Vilket är synd då det verkar vara den bästa laddplattan där ute.
http://www.nokia.com/se-sv/tillbehor/tillbehor/dt-601
http://www.elgigantenbusiness.se/products/Mobilitet/Tillbehor...
http://www.katshing.se/foretag/mobiltillbehor/laddare/nokia_t...

Av Ture6600

Nokia asha 210 släpptes under 2013 går på ca 700kr och är enligt mig en väldigt snygg mobil, dock verkar även den var svår att fåbrätag på men ska finnas i UK. Kanske inte riktigt är vad du söker...

http://www.nokia.com/global/products/phone/asha210/