Inlägg

Inlägg som Raxox har skrivit i forumet
Av Raxox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
James Pond 2 : Robocod

http://en.wikipedia.org/wiki/Robocod

Ser bra ut

Nu skall man bar alista ut hur man skall få tag på ett ex och hur man skall lira det :/

Av Raxox

Får jag fråga också efter ett spel jag med ?

Hade det på min första dator då jag var ca 4-5 år alltså ca 15år sedan. Win 95

Man var en liten gubbe(blå har jag för mig) som traskade runt i en liten by (några hus man kunde springa emellan) men några höghus. Man började nede till vänster i "värden" och så kom man till en dörr gick man in i den dörren så kom man till ett ställe likt super mario där man skulle sammla på sig frukt och mynt. Iaf klara man av "dörr värden" så kunde man springa till nästa dörr. Men man var inte tvungen att ta dem i ordning men har för mig att det fanns något system som gjorde att man inte kunde springa till sista dörren direkt.

Har för mig att spelet hette nått i stil med robocob men kan inte hitta det med hjälp av google iaf =(

Hoppas någon förstod vad jag skrev och vet vilket spel det är.

EDIT:
Klickade man mellanslag så blev man as lång också
Eller tills man släppte tangenten iaf, minns dock inte varför man skulle va lång

EDIT 2:
Får nu ett minne att en av bossarna var en studsande bil som man skulle hoppa på för att klara av. Iaf skulle man hoppa på alla har jag för mig. Med risk för vissa undantag.

Av Raxox

Glöm vad som stod här.

Av Raxox

Nu har jag äntligen lyckats få hem en lapp, vet inte hur jag kunde bara få med en men...

Iaf på denna lapp står det "Facit 4512".
Efter lite googling har jag inte kunnat finna någon bild på den men en hel del verkar sälja "toner" eller vad det kan tänkas heta till en sådan.

det jag är mest förvånad över är att det tydligen finns drivrutiner till den än, XP dock men det har man ju i hyllan så får nästan bli att testa.

Eller är det fejk/virus drivisar tror ni ?
http://www.xpvistasite.com/4512_driver_5407.htm

Har inte skrivaren hos mig nu men får bli en sväng och hämta den senare.

Av Raxox

20 åriga skrivare

Har nyligen ärvt 3-4 skrivare som jag uppskattar är ca 20 år gamla.
Har ni några förslag vad jag skall göra med dem ? Finns det någon som är villig att köpa ? Eller är det bara att slänga ? För jag gissar på att de inte fungerar med Windows 7

Om ni undrar så skrev jag ned modellerna på en lapp men verkar som jag glömde kvar den i huset. Så skall återkomma med det.

Fick för ett bra tag sedan en väldigt gammal dator, möjligt att skrivarna har varit till den. Den står det "ACER 500+" på är det något värde på den ? Dock så blir bilden upp&ned så gissar att det inte är det. Lyckas inte heller läsa från 5.25" disketterna och ingen HDD har den (vad jag kan se).

Tips på hur(/om) jag kan få igång den datorn(Bilden rättvänd) ?
Dock har jag för mig att jag skapat en tråd om datorn förut men kan inte hitta den

PS!
Skulle jag få igång datorn helt så säljer jag den nog inte, möjligtvis till den som kan lista ut vad felet är.

Av Raxox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Menar du att prestandan borde vara hälften eller den fysiska storleken?

Menar du prestandan är det så att det inte finns några grafikkort som utnyttjar all bandbredd som finns i en 16x-port, en 8x-port ger som sagt ingen större (om ens någon alls) skillnad.

Är det den fysiska storleken du syftar på så är det helt enkelt fö at korten ska få plats och sitta bra som 8x-portarna är lika långa som en 16x-port.

Det var den fysiska storleken jag menade.
Hade för mig att den fysiska "formeln" lydde...
x4 4ggr större än x1
x8 2ggr större än x4
x16 2ggr större än x8

Men så är inte fallet? eller ?

Kan det vara så att det var hälften så många "pinns" (det heter inte pinns va ? Men iaf de guldfärgade sakerna som skall ner i sloten) i en x8 än i en x16 då ?
Känner att jag bara får mer och mer huvudvärk ju mer jag tänker, kanske borde vänta tills imorgon så kan jag nog lista ut alltihop själv

Skyller på huvudvärken också för alla felaktiga tekniska termer jag slängt ur mig

Men tack iaf för svaren

EDIT:
Någon som kan förklara varför jag måste peta till musen vid varje nu sid laddning här på sweclockers.com ? Alltså klickar jag på en länk blir FF 3.0.13 som om jag besökte en hel vit hemsida. Petar jag till musen efter ca 3-5 sek så laddas sidan. innan dessa 3-5 sek händer inget

Av Raxox

Har kanske förstått detta fel men borde inte x8 vara ca hälften så stor som x16 ?

Av Raxox

Fråga om PCIe x16 portar

Hej!

Nu när i5 äntligen kommet kanske man skall skaffa sig ett nytt system men skulle vilja räta ut lite frågetecken först.

Det är detta moderkort jag funderar på...
https://www.inet.se/datorkomponenter/moderkort/gigabyte-ga-p5...

Kollar man specifikationen så finns det bara 1 PCIe x16 port men kollar man på bilden ser jag 3st varav 2 har "fyllning" i baken, alltså de verkar ha extra plast längst in i slotten (ned på bilden).

Så det är detta jag skulle vilja ha en förklaring på. Varför ha en full stor x16 slot om den bara är x8 ? Nu är jag ju så smart att jag fattar att GB inte har det så för skojs skull

Vet att man kan knöka i en x16 kort i en x8 men med förlorad prestanda, men hur stor är denna prestanda förlust ? Vet inte om jag någon gång kommer h mer än ett kort men kan vara skoj att veta

Tacksam för svar.

Av Raxox

Otroligt segt internet

Började för några veckor sedan med att hastigheten på internet (Telia 8Mbit) sänktes en aning utan förvarning, enligt Telia så hade de inte gjort något. Men tänkte jaja verkade som det enbart var en halv Mbit som ändrats så sket i det då.

Sedan för ca 1-1,5 vecka sedan har jag inte kommit åt internet vid uppstart av datorn utan måste vänta 1-2 minuter innan det hoppar igång och nu i tre dar har internetet varit otroligt segt (dock lite snabbare på min bärbara). Känns som det hastigeheten sjunker bara mer och mer, i morses var det iaf surfbart men vet inte om jag kan hålla med om det längre. Kan säga att det tog minst 2min från att jag skrivit in swcklockers.com i URL rutan tills jag kunde klicka på "Forum"-länken.

Någon som vet vad problemet kan vara ?
Enligt mig som iaf är lite utbildad (:)) så tror jag det är routern som är boven. Kan påpeka att jag även sett att WAN lampan på den slocknar ibland(har inte sett det innan, har för mig att den blinkar när det kommer datatrafik annars lyser den, men är inte helt säker). Dock fattar jag inte varför jag måste vänta 1-2min vid uppstart på min stationära men inte på den bärbara :?

Har försökt att kolla upp vad jag har för moderkort men kan inte hitta det någonstans, dock har jag en svag aning om att det står i min signatur, men det får någon annan kolla upp

Juste kan medela att jag har en 5m nätverkssladd mellan modemet och routern trots att det skulle räcka med 20cm sladd, dock så funderar internetet överhuvudtaget inte om jag använder en av mina 2 korta (0,5-1m). Tror jag har en 3m sedan till stationär, samma sladd används till bärbar dator.

Kör med...
Router: D-Link DI-524
Modem: ZyXEL Prestige 600 series eller 600h tripl playmodem (fattade inte riktigt ettiketten )

OS...
Stationär: Windows 7 (Ultimate ?) RC
Bärbar: Windows XP Home

Har ni några tips på vilken modem jag skall köpa i sådana fall? Skall man ta en med Router inbyggt så man slipper en dosa ?

Skall testa med att slita ur routern stänga ner datorn och modem och koppla den direkt dit om en timma. För det är väll så man behövde göra för att få dator -> Modem anslutning korrekt ?

Ses om några timmar igen då, hoppas jag

EDIT: märkte att hela meddelandet inte kom med =/

EDIT2: Nu kommer jag upp i knappa 7Mbit vilket jag inte har gjort på länge. Skall nu testa om jag får lika bra resultat om jag kopplar in en annan router.

Av Raxox

En liten fundering som inte har något att göra med någon tecknad figur att göra men som jag hoppas någon kan svara på ändå

Youtube är det inte väldigt mycket upphovsrätts material där? Får det verkligen finnas där? Det finns ju även massa youtube download program också, och dessa vet jag är olagliga.

Men nu till min verkliga fråga är det olagligt mha en microfon spela in det ljud som kommer ut från sina egna högtalare som kommer från youtube (hoppas ni fatta, blev en lång och konstig mening ). För detta kan ju jämföras med radio och därifrån får man ju (väll?) spela in ?

Jaja likt många andra fattar jag noll av fildelningsdebatten.
Kanske har ni fått er ett gott skratt

Av Raxox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Embu
Du har glömt nätagg i ditt paket.. och skruvar brukar man få med chassit..
köp den här kylpastan ist: https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/arcti... ...

i7 kommer att dö ut redan iår då i5 kommer att ersätta i7 ...

Oj då
Satt ihop på datorbutiken.com och komplett också men glömmde visst nätagg här
Iaf detta har jag tänkt köpa: https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/650w-corsai...

Skall jag välja ett i5 system istället ?
För-/Nackdelar ?

EDIT: Ojdå
Ser att i5 inte finns ute än men skall man vänta på det ?

Av Raxox

Första egna ihopsättning (i7 system)

Tjena!

Börgar med att säga att detta system har jag nu satt ihop:
http://img259.imageshack.us/img259/9156/dator.png (kommentarer ?)

Har tänkt att använda detta system till programering/virtuella servrar & klienter för utbildning, självklart kan ett och annat spel slinka in.

Lite funderingar jag har, kommer i7 system även vara "vanliga" om 2-4 år? Har nämligen tänkt att ungefär då byta till en snabbare processor, skulle vara bra om man slapp byta moderkort och minnen också, annars kanske jag skulle ta något lite billigare nu. Kommer med största sanorlikhet INTE överklocka CPU'n

Sedan har jag svårt att välja chassie. Har jag valt ett vettigt. Såg snyggt ut och verkar vettigt enligt mig men kan säga att detta är nog den del som jag har velat mest på

Sedan kylpastan då. Eftersom det är första datorn som jag sätter ihop så undrar jag om denna "pasta" jag valt är bra ? Även, finns det någon bra guide hur man skall göra ?

Tackar på förhand, ställer kanske fler frågor senare.

EDIT:
Redan hittat något konstigt, Vad betyder "1-3 med HD-cage" på chassiet ?
https://www.inet.se/datorkomponenter/datorlaador/thermaltake-...

Juste har även reddan ett grafikkort som jag kommer änvända, ATI 3870 HD

Av Raxox

Rita i PDF fil

Hej!
Kommer inom en snar framtid att köpa en tablet pc troligen som jag skall använda mig av i skolan. En liten fundering jag har är om ni vet något program som man kan rita i en PDF fil med. Säg t.ex. att jag får en pdf fil med lite matte uppgifter på då skulle jag vilja kunna rita/skriva i den pdf'en. Går det.

Har sökt och funnit PDF reader 2.4 som är gratis men lyckas inte kunna rita med musen. Någon som vet om man kan det med detta prog så säg gärna hur.

Av Raxox

Skulle ni våga ?

Tjena. Vet inte riktigt hur jag kom in på denna sida men på nått vis fånga den mitt intresse. Min fråga är skulle ni våga prova det som beskrivs på sidan ? Enligt mig är det nästan för bra och därför har jag inte vågat prova än.

Någon med erfarenhet får gärna berätta lite.
LÄNK

Av Raxox

60 grader cels

Hej!

60 grader är lite mycket för en AMD Athlon 64 x2 4600+ va ?
Alltså jag undrar om jag måste byta kylare eller om 60 grader inte är någon större fara. Temperatur uppmätts när dator istort sett inte gorde något (25-45% load). Använde Core Temp 0.99.3

Men om den måste bytas undrar jag om någon har något tips till kylare och hur man aplicerar kylpasta för att få bästa resultat. Kan tänka mig att lägga ut 500kr.

Av Raxox

x86 hjälp

Har fått i uppgift att ta reda på var man kan hitta x86 komponenter utanför datorn. Dock fattar jag inte mycket av det. Vad definieras som en x86 komponent ?

Har sökt en hel del och kommit fram till att x86 är en beteckning av Intel processorer. Så mycket mer vet fattade jag inte. Så skulle behöva lite hjälp, inte med att lösa uppgiften kanske men lite information för att kunna fortsätta med mitt arbete.

Lite bra länkar skulle inte heller va fel

PS!
Är medveten om att denna tråd kan vara fel placerad så in i h*****e.

Av Raxox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henmyr
"Total recorder" är ett program som fungerar. Dock så finns det säkert fler, och jag vet inte hur mycket prestanda det kräver eller nåt.

Verkar inte finnas någon test version av det och vill ju inte ladda ner något olagligt så fortätt ge mig förslag.

Av Raxox

film till ljud

Tjena!
Har en hel del filmer som jag skulle vilja ha ut ljudet ifrån.
Alltså önskningen är att få en filmfil till en ljudfil.
T.ex. avi -> mp3

Någon som vet om det finns något sådant program.
Letat lite efter ett program som kan spela in ljud från datorn. t.ex när ljag spelar vill jag spela in micen och vad de andra säger.

Av Raxox

Tillbaks från Danmarks-resa.
Provade precis innan jag åkte och den startade till min lycka. Dock är texten på skärmen begränsad till övre hälft och upp och ned =(

Dock så förstår jag inte en grej.

Man använder ju kommandot 'dir' för att kolla vilka filer som finns på den aktuella platsen. Dock fungerar det inte på vissa disketter madans det fungerar på andra.

Kan det vara så att de disketer där kommandot inte fungerar är trasiga ?
Tyvärr är det ju spel disketterna som det inte fungerar på =/
Men kanske lika bra då inte texten hamnar på rätt plats så gör nog inte spelet det heller.

Av Raxox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karaff
EDIT: googlade lite snabbt och man kan tro att denna är bestyckad med en NEC v20 cpu, vilken är en revers enginerad pinkompatibel motsvarighet till 8088 med något bättre prestanda, kanske tickar i 8Mhz eller mer. [/B]

Får man fråga vad du googlade på ?
Själv har jag sökt på allt möjligt utan att finna något.

Skärmen:
Adi DM-14
Vipp-knapp på baksidan där det även finns reglage för kontrast och ljus
Skulle tro att det inte är en färg skärm =P
http://simon.butcher.name/uploads/2008/01/13/039.jpeg

EDIT:
Hittade en bok med lite information

CPU: 8088-2 or V20 (70108-8)
CPU SPEED: 4.77MHz(normal) 8MHz(High-Speed)
On-Board RAM: 256KB
On-Board ROM: 16KB