3D-skrivare av olika modeller och fabrikat har funnits på marknaden i flera år och används flitigt av bland annat designers. Ett kännetecken har länge varit höga prislappar, både för skrivaren i sig och för varje producerad modell.

Det senaste året har dock nya, mindre avancerade varianter börjat nå marknaden till betydligt mer humana priser. Gemensamt är att maskinerna ofta byggs ihop efter ritningar på internet, något som öppnar upp för egna modifikationer och experiment.

En av de mer spännande kreationerna är tillverkad av kanadensiska studenter vid McGill-universitetet. Studenterna har helt skrotat de traditionella plastmaterialen och istället monterat munstycken som kan spruta vatten vid olika temperaturer. Resultatet är en maskin som kan bygga små modeller av is, som är både billigt och lättillgängligt.

Om modellerna kommer få någon praktisk betydelse är oklart då de naturligtvis smälter ganska snabbt med droppar och pölar som följd. Olika typer av frysta glas och kannor kan åtminstone vara en riktig fullträff på festen.

Källa: Engadget.