Den nya lagringsserien heter Hitachi Lifestudio och kommer i två varianter för lika många ändamål. Lifestudio Desk är anpassad för stationära datorer medan Lifestudio Mobile är mindre och mer lämpad för bärbara. Mobile finns med 250, 320 eller 500 GB utrymme och Desk innehåller hårddiskar på 500 GB, 1 TB och 2 TB.

Hitachi Lifestudio Desk och Mobile finns i sin tur i två versioner vardera där den mer påkostade varianten har tillägget Plus i modellnamnet. Plus betyder att den externa hårddisken har en magnetisk docka för ett USB-minne, som egentligen är en förklädd läsare för SD-kort upp till 32 GB. När USB-minnet är ansluten till hårddisken synkroniseras data automatiskt.

Till de futuristiska hårddiskarna medföljer dessutom programmet Cooliris 3D Wall där användaren kan navigera fotoalbum i tre dimensioner och även dela bilder på tjänster som Flickr och Facebook.

Hitachi Lifestudio ansluts till USB 2.0 och levereras med två eller tre års garanti (Plus). Lifestudio Mobile kostar mellan 80–120 USD beroende på mängden lagringsutrymme, Mobile Plus 120–140 USD, Desk 100–200 USD och Desk Plus 150–220 USD.