Ett generationsskifte står för dörren på processormarknaden. I början av april släpper Intel efterträdaren till dagens Sandy Bridge, känd under kodnamnet Ivy Bridge. Även om de kommande modellerna passar till många av dagens moderkort med styrkretsar i 6-serien (P67/H67/Z68) introducerar Intel även den nya 7-serien, framförallt anpassade för Ivy Bridge.

Moderkortstillverkaren Gigabyte förbereder inför den stora lanseringsdagen och visar upp flera kommande modeller baserade på Intels styrkretsar i 7-serien. Bland dessa märks tidiga prototyper av G1.Sniper M3 (Micro ATX), G1.Sniper 3, Z77X-UD3H och Z77X-UD5H, de sistnämnda i storleken ATX.

Nykomlingarna är mycket snarlika dagens modeller för Sandy Bridge, men det går att skönja ett par intressanta nyheter. Moderkorten i ATX-storlek är utrustade med Micro SATA. Denna interna anslutning är avsedd för avskalade SSD-enheter som tillsammans med Intels hybridlagringsteknik SSD Cache kan arbeta i tandem med en mekanisk hårddisk och snabba upp läsningar av välanvända filer.

Samtidigt introducerar Gigabyte även Power SATA, en strömkontakt på moderkortet som ska ge extra kräm till grafikkort(en) och underlätta överklockning. I den fullstora Sniper-modellen återkommer dessutom Killer NIC, men nu i form av en nätverkskrets från Qualcomm, som köpte upp Bigfoot Networks i slutet av 2011.