Electronic Arts digitala distributionstjänst och spelplattform Origin lanserades 2011 och fick snabbt upp användarantalet tack vare storsäljande Battlefield 3, där Origin är ett krav för att spelet ska fungera. Sedan dess har mjukvaran uppdaterats i omgångar och i nästa version tillkommer flera efterfrågade funktioner.

På den officiella nyhetssidan avslöjar EA Games att större förändringar är på gång till nästa version av mjukvaran. Det blir möjligt att lägga till spel som inhandlats utanför Origin i biblioteket och dessutom ges löftet om att programmet ska bli snabbare och resurssnålare.

Huvudnyheten är däremot att Origin begåvas med förmågan att strömma video. Spelexhibitionister kan låta programmet fånga skärmbilden och dela med sig av videoströmmen via Twitch.tv. Det är även möjligt att återge ljudet från mikrofonen.

Uppdateringen kommer successivt att bli tillgänglig för användare som valt att delta i beta-programmet för Origin. Resten får vänta till dess att den skarpa versionen tillgängliggörs för allmänheten.