Efter höstens och vinterns tumultartade omorganisation med stora uppsägningar och uppmärksammade avhopp, där fyra före detta anställda bland annat anklagas för att ha stulit hundratusentals sekretessbelagda dokument, är AMD åter på banan med nyrekryteringar.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att två högprofilerade chefer från Qualcomm respektive Apple nu går över till AMD, detta för att stärka satsningen på processorer för mobila enheter.

Från Qualcomm kommer den tidigare vice chefsingenjören Charles Matar, vars specialområde är "design av inbyggda lågenergikretsar". Han får sällskap av Wayne Meretsky, som tidigare arbetat med "processorer för Iphone och Ipad". Meretsky ska leda AMD:s mjukvaruutveckling.

Den fallande försäljningen av persondatorer och den explosionsartade utvecklingen av surfplattor och mobiltelefoner har försatt AMD i ett utsatt läge. Nu arbetar processortillverkaren med att ta fram strömsnåla produkter för handhållna enheter. De senaste rekryteringarna ska stärka den satsningen, bland annat med Temash och Kabini.