För några månader sedan avslöjades att Intels vd Paul Otellini planerar att avgå i maj 2013. Under Otellinis ledning har Intel stärkt positionen som världens största halvledartillverkare, femdubbla omsättningen och lyckats övertala Apple att lämna PowerPC och gå över till Intels x86-arkitektur. Därför kom beskedet för många som en överraskning.

Industrikällor till Digitimes uppger nu att Intel kommer hålla en internationell sälj- och marknadsföringskonferens tidigt i februari. På denna konferens kan Otellinis efterträdaren presenteras, kanske som värd för konferensen. Vem den nya kandidaten är framgår dock inte av rapporten.

Utöver det möjliga tillkännagivandet väntas Intel presentera nya produktplaner på konferensen. När det kommer till PC-sektorn ska marknadsföringsplaner för den kommande arkitekturen Haswell stå i rampljuset tillsammans med kommande Ultrabook-plattformar, som baseras på denna processorfamilj. Gällande smarta telefoner och surfplattor förväntas Intel visa upp lösningar som ska stärka varumärket inom produktsegmentet.