Det råder en viss stiltje på SSD-marknaden. På konsumentområdet handlar det mesta om att pressa priserna, vilket gör att de flesta större aktörerna numera fokuserar på de mer inkomstbringande serverprodukterna. Det hindrar dock inte Intel från att uppdatera de befintliga serierna.

Kinesiska VR-Zone, som specialiserat sig på att läcka interna Intel-dokument, avslöjar nu att Intel 530-serien dyker upp inom kort. Enligt den ursprungliga produktplanen skulle serien släppas redan i juni, men enligt de senaste uppgifterna är lagringsenheterna försenade och lanseras först den 8–12 juli.

Än så länge är inga mer ingående detaljer kända, men det handlar om åtminstone fem modeller med kapaciteter mellan 80 och 360 GB. Samtliga följer formfaktorn 2,5 tum, varav två med den lägre tjockleken 7,0 mm, och ansluts till SATA 6,0 Gbps.

Nytt är en övergång till MLC-minnen i 20 nanometersklassen, möjligtvis enligt standarden NGFF. Det mesta pekar dock mot att Intel fortsätter att använda kontrollerkretsen LSI Sandforce SF-2281, vilket tyder på att den nya 530-serien blir mycket snarlik föregångaren.

Några prisuppgifter är ännu inte kända.