För några månader sedan introducerade Nvidia det första grafikkortet i den nya Geforce GTX 700-serien, men än så länge har inte AMD presenterat något motdrag. Istället pekar det mesta mot att det dröjer till i slutet av året innan Radeon HD 7000-serien ersätts av nya grafikkort.

I juli, augusti och september håller AMD utbildningar för hårdvarupartners i Taiwan, där kommande produkter avhandlas. En uppmärksam användare på Guru3D fångar schemat på bild, vilket ger flera viktiga ledtrådar om AMD:s framtidsplaner.

Först ut är en kurs om kommande grafikprocessorer för mobila enheter, däribland bärbara datorer. Dessa ingår i den kommande familjen Crystals, något som passande nog illustreras av ett gäng färgglada stenar.

Därefter följer en utbildning om kommande processorer med integrerad grafik (APU). Nykomlingarna Beema och Mullins är namnen på uppföljarna till dagens Kabini och Temash. Dessa stannar av allt att döma kvar på plattformen Jaguar och är avsedda för modellåret 2014.

Sist men inte minst hålls en utbildning i nästa generations grafikkort för stationära datorer, som utgör familjen Volcanic Islands. Kursen hålls den 26 september, vilket kan anses stärka tidigare uppgifter om en introduktion i samband med lanseringen av Battlefield 4 i oktober.

Tre polynesiska musikanter symboliserar troligtvis Hawaii, som tros vara kodnamnet för den mest påkostade grafikprocessorn i den nya Radeon-serien.