Det kommer att trilla in nya produkter från AMD under hösten. Nästa generation Radeon inleds med grafikprocessorn Hawaii och därefter anländer fler grafikkretsar och även processorer, vars kodnamn avslöjas i en ändringslogg för informationsverktyget Hwinfo.

Nästa generation Radeon ingår i familjen Volcanic Islands. Flaggskeppet Hawaii följs upp av Maui, Iceland och Tonga, som troligtvis är avsedda för de lägre prisklasserna. De sistnämnda modellerna går även under alias Topaz respektive Amethyst i syskonfamiljen Crystal, sannolikt anpassade för bärbara datorer.

Efter Volcanic Islands kommer Pirate Islands med Bermuda, Fiji och Treasure. Än så länge är inte särskilt mycket känt om AMD:s piratöar, men mycket talar för att dessa kommer tillverkas med 20 nanomenterteknik och baseras på den tredje generationen av arkitekturen Graphics Core Next (GCN).

Sist men inte minst nämns kodnamnen Carrizo, Amur och Bhavani. Carrizo har tidigare utnämnts som efterträdare till Kaveri och är därmed en processor med integrerad grafik (APU). Det är därför sannolikt att Amur och Bhavani ingår i samma produktkategori, men det finns i dagsläget inga fler detaljer om vad som verkligen döljs bakom dessa kodnamn.