När Intel lanserar en ny processorgeneration brukar de taiwanesiska moderkortsjättarna vara med på noterna och släppa loss en uppsjö tillhörande modeller, men så skedde inte till Ivy Bridge-E. Detta förklaras av att styrkretsen Intel X79 kvarstår samtidigt som de nya processorerna även fungerar med äldre moderkortsmodeller. En och annan nykomling är däremot i sikte.

Asus presenterar nu Rampage IV Black Edition, ett nytt påkostat moderkort i den entusiastorienterade ROG-serien. Som namnet antyder handlar det om ett nästintill helsvart färgtema, även om en och annan röd detalj syns på kretskortet.

Den nya modellen bygger på styrkretsen Intel X79 för sockel LGA 2011 och har plats för åtta DDR3-moduler i fyra kanaler, fyra PCI Express 3.0 x16 samt två PCI Express 2.0 x1. Därutöver återfinns alla vanliga anslutningar, inklusive åtta SATA 6,0 Gbps, fyra SATA 3,0 Gbps och åtta USB 3.0.

Huvudnumret är däremot ljudkretsen Supreme FX Formula, som är avskärmat från det övriga kretskortet med finesser såsom polymerkondensatorer från WIMA och ELNA samt en integrerad hörlursförstärkare med 120 dB SNR. Dessutom tillkommer trådlöst nätverk med stöd för 802.11ac.

Asus väljer dock att inte publicera de fullständiga specifikationerna och inte heller avslöja pris och lanseringsdatum.