Förutom massiva och påkostade datorlådor är Silverstone bland entusiaster kända för att ta fram riktigt små modeller, som ändå rymmer en hel del komponenter. Nu introducerar företaget ett nytt chassi speciellt framtaget för HTPC-entusiaster med en volym på ynka sju liter.

Silverstone ML06 mäter 350 x 205 x 99 millimeter (B x D x H) och själva chassit är byggt i 0,8 millimeter tjockt stål. Till följd av måtten är chassit anpassat för Mini ITX-moderkort (170 x 170 mm) och rymmer endast expansionskort som tar upp en plats på höjden. Valet av nätaggregat är också begränsat till modeller med ett maximalt djup på 100 millimeter, enligt formfaktorn SFX.

Precis framför nätaggregatet finns plats för fyra stycken 2,5-tumsenheter och över moderkortet sitter en plats för en slimmad optisk enhet. För den som inte behöver en optisk läsare kan utrymmet användas för en lagringsenhet på 3,5 eller 2,5 tum, alternativt en 120-millimetersfläkt.

Utöver den valbara fläktplatsen i toppen finns plats för två 80-millimetersfläktar på chassits högra sida, som även huserar två USB 3.0 samt två 3,5 mm-uttag för ljud. Strömbrytare sitter på frontpanelen.

Silverstone ML06 väntas dyka upp i handeln inom kort och har ett rekommenderat försäljningspris på 48,5 euro, motsvarande cirka 430 kronor inklusive moms.