Efter en trög start hittar allt fler produkter med USB 3.0 ut på marknaden. Gränssnittet ger en maximal bandbredd på 5,0 Gbps, det vill säga över tio gånger mer än föregångaren, och öppnar framförallt upp för snabbare lagringsenheter. Nu presenterar Sandisk ett nytt fickminne med prestandasiffror i SSD-klassen.

– Sandisk Extreme Pro USB 3.0 erbjuder prestanda i världsklass för teknikentusiaster som kräver hög överföringshastighet, hållbarhet och säkerhet, säger Philippe Willams, chef för produktmarknadsföring på Sandisk.

Modellen heter Sandisk Extreme Pro USB 3.0 och ger 128 GB lagring i en cylinderformad sticka på cirka 7 centimeter. Det stora huvudnumret är läs- och skrivhastigheter på upp till 260 respektive 240 megabyte per sekund. Det är 60 gånger mer traditionella USB 2.0-anslutna fickminnen och dubbelt upp från de flesta andra modeller med USB 3.0 på marknaden idag.

Fler finesser är skal av aluminium, medföljande mjukvara för lösenordsskydd med 128-bitars AES-kryptering samt livstids garanti. Det rekommenderade försäljningspriset uppgår till 1 700 kronor inklusive moms.