Svenska Fractal Design fortsätter att expandera produktportföljen. På mässan Cebit 2014 introduceras en ny modell i familjen Node, som består av kompakta datorlådor i de mindre storleksklasserna. Denna gång har turen kommit till formfaktorn Micro ATX.

Specifikationer: Fractal Design Node 804

Egenskap

Värde

Formfaktor

Micro ATX, Mini ITX

Dimensioner (B×H×D)

344 x 307 x 389 mm

Vikt

6,0 kg

Material

Stål, aluminium

3,5”-platser

10 st.

2,5”-platser

4 st. (varav 2 st. delar monteringpunkt med 3,5")

Fläktplatser

10 st.

Inkluderade fläktar

3 st. Silent R2 120 mm

Platser för expansionskort

5 st.

Anslutningar

2 st. USB 3.0, ljud

Nätaggregat

ATX (medföljer ej)

Pris

899 kr inkl. moms

På menyn står den kubformade datorlådan Fractal Design Node 804 med ett välbekant minimalistiskt utseende. Det mattsvarta chassit påminner en hel del om Node 304 för Mini ITX, men växer på alla håll och kanter för att ge plats åt större moderkort och fler komponenter. Dessutom tillkommer ett fönster.

Konstruktionen baseras på en tvåkammardesign med moderkort och instickskort i vänster sida medan nätaggregat och lagringsenheter huserar i den högra delen av datorlådan. Syftet med uppdelningen är att separera värmealstrande komponenter från svalare dito och samtidigt förbättra luftgenomströmningen.

Till detta hör två hårddiskvaggor för upp till åtta hårddiskar i 3,5"-storlek samt möjligheten att montera två SSD-enheter (2,5") i chassits nederdel. Samtidigt är det möjligt att klämma in tre radiatorer (2x 120 mm, 1x 280 mm) och grafikkort på upp till 320 millimeter, det vill säga alla vanliga modeller på marknaden idag.

För kylning tillhandahålls hela tio fläktplatser, där samtliga luftintag (fronten) är försedda med dammfilter. Fractal Design skickar med tre fläktar ur serien Silent R2 med diametern 120 mm och bistår även med ventilationshål ovanför instickskorten samt perforerade täckplåtar.

Fractal Design Node 804 ska finnas hos återförsäljare i maj månad till det rekommenderade priset 899 kronor inklusive moms.