För fyra år sedan lanserade NZXT det första chassit i serien Phantom, som med dess "aggressiva och asymmetriska" design blivit en signatur för företaget. Nu utökas serien med en ny modell, där bolaget håller kvar vid det ursprungliga utseendet och istället vill erbjuda mycket för pengarna.

Först och främst kommer chassits vänstra sidopanel med ett fönster för att blotta hårdvaran på insidan. Invändigt finns plats för moderkort i ATX-klassen och kylare på 190 mm i höjd, vilket bör räcka för de flesta modellerna på marknaden. Vidare ryms grafikkort på 290 mm i längd, vilket även kan utökas till 400 mm genom att ta bort den övre hårddiskburen.

För lagring finns totalt sex stycken platser för 2,5- eller 3,5-tumsenheter som monteras i individuella vaggor, varav tre försvinner med borttagandet av den övre hårddiskburen. Högst upp i chassit finns inget mindre än tre 5,25-tumsplatser för optiska läsare alternativt ytterligare lagring.

Chassits kylning består som standard av två 120 mm-fläktar signerade NZXT FN V2, och totalt finns plats för två 120 mm i fronten, två 120/140 mm i taket och en 120 mm i bakkant. Genomgången avrundas av frontpanelen, som bjuder på två USB 3.0, två 3,5 mm för ljud-in/-ut och knappar för strömbrytare samt omstart.

NZXT Phantom 240 lanseras i färgen vit och ska finnas tillgänglig i butik inom kort till det rekommenderade försäljningspriset 69,99 dollar, motsvarande cirka 580 kronor inklusive moms.