I oktober anländer de första datorerna med Broadwell-Y, som är särskilt framtagen för användning i fläktlösa enheter. För den som är på jakt efter mer prestanda får hålla i pengarna till början av nästa år när Intel lanserar Broadwell-U, den familj som kommer bli vanlig i Ultrabook-datorer av 2015-årsupplaga.

Nu publicerar VR-Zone (kinesiska) de fullständiga specifikationerna på inget mindre än 17 modeller, vilka inledningsvis kan antas utgöra hela processorfamiljen. På menyn står marginella förbättringar för processorkärnorna, vilket istället ackompanjeras av större förändringar på grafikfronten.

För 15-wattarna i Core i5- och Core i7-serierna påminner specifikationerna mycket om dagens Haswell-modeller. Det handlar om i stort sett samma klockfrekvenser för de maximala turbolägena och istället lyfts basfrekvenserna med 300–500 MHz. Med orörda turbovärden och runt fem procent högre prestanda per klockcykel för den nya arkitekturen är således inga större prestandalyft att vänta.

Större förändringar märks för grafikdelarna, som har består av en rejäl omarbetad arkitektur mot tidigare. Intel HD Graphics 5500 innebär 24 beräkningsenheter i uppemot 950 MHz och för processorer med HD Graphics 6000 kliver antalet upp till hela 48 stycken, vilket ackompanjeras av den maximala klockfrekvensen 1 000 MHz. För de processorer med den sistnämnda gäller även stöd för DDR3-primärminne i 1 866 MHz, men för strömsnålare DDR3L stannar stödet kvar vid 1 600 MHz.

Under de vanliga 15-wattarna märks två Core i3-modeller, vilket innebär två kärnor med flertrådsteknikern Hyperthreading och inga turbofrekvenser. Längre ned i hierarkin återfinns tre modeller i familjerna Pentium och Celeron. Här försvinner Hyperthreading, klockfrekvenserna går ned ytterligare och grafikdelen får beteckningen HD Graphics, vilket betyder både lägre prestanda och avsaknaden av vissa finesser.

Avslutningsvis finns fyra modeller i Intels toppserie för Ultrabook, som används av exempelvis Macbook Pro Retina (13 tum) och Asus Zenbook UX301. Märkligt nog anges TDP-värdena till 15 watt istället för 28 watt som de Haswell-baserade processormodellerna de ersätter. Det här skulle mycket väl kunna vara ett tryckfel, vilket stärks av att tabellen på flera ställen är felmärkt.

Vad som går att utröna är att det överlag handlar om små skillnader på 100 MHz och även här är det grafikdelen som sticker ut. Samtliga har Iris Graphics 6100 med maximala turbofrekvenser på 1 000–1 100 MHz och sannolikt rör det sig även här om 48 beräkningsenheter, vilka förutsatt att modellerna har högre än 15 watt TDP kommer kunna arbeta i konsekvent högre klockfrekvenser än HD Graphics 6000.

Intel har tidigare aviserat att Broadwell-U för Ultrabook dyker upp under första kvartalet 2015. Högst troligt är att familjen introduceras under nästa års upplaga av konsumentmässan CES, som drar av stapeln den 6 januari i Las Vegas.