Varje version av Windows har flera stora milstolpar och en av de klart viktigaste är Release to Manufacturers (RTM), som markerar att det är färdigutvecklat och redo för integration i färdiga datorsystem. När ett operativsystem når RTM-status är i sig intressant, då den officiella lanseringen brukar äga rum fåtalet månader därefter.

Spekulationerna hittills pekar mot att Microsoft planerar lansera Windows 10 till hösten, mer konkret i oktober eller tre år efter Windows 8. Nu talar dock uppgifter till Neowin för att bolaget siktar på en tidigare lansering, då det interna målet är att operativsystemet ska nå RTM-status redan i juni.

Målsättningen kan jämföras mot Windows 8, som nådde milstolpen RTM den första augusti 2012 och därefter lanserades skarpt i slutet av oktober. Det är därför inte helt osannolikt att Microsoft siktar på att lansera operativsystemet med tillhörande datorer från partner till den lukrativa skolstarten i augusti.

Samtidigt påpekas att Microsoft inte enbart vill få ut Windows 10 snarast möjligt för partnertillverkarnas skull. Bolaget väntas under året uppdatera Surface Pro 3 med ny processor, sannolikt Intel Broadwell, och vill sannolikt inte göra det tillsammans med ett operativsystem som är på väg att ersättas.