Asus kylarfamilj DirectCU genomgår med jämna mellanrum rejäla uppgraderingar för färska funktioner och nytt utseende. Under Computex 2015 är det dags för nästa generation, och premiär sker tillsammans med inget mindre än Nvidias senaste prestandakrets.

Asus Geforce GTX 980 Ti Strix är en massiv pjäs där fokus utan tvekan ligger på nya kylaren. Som namnet DirectCU III skvallrar om har modellen tre fläktar på vardera 100 millimeter. Grafikkortet är halvpassivt, där den aktiva kylningen startar vid 65 °C.

Andra detaljer är totalt fem värmeledningsrör, varav två är extra tjocka med en diameter på 10 millimeter. Hela paketet tar upp två expansionsplatser, men bygger till lite extra på höjden då Asus använder ett eget kretskort med mer påkostad spänningsreglering. Extra ström levereras via dubbla 8-pins PCI Express, och baksidan pryds av en täckplåt.

Vilka klockfrekvenser som gäller för Asus Geforce GTX 980 Ti Strix är fortsatt höljt i dunkel – företaget fintrimmar fortfarande detaljerna för att hitta lämpliga nivåer. Både de exakta specifikationera och prislappen bör dock vara redo till den planerade lanseringen i slutet av juni.

► Läs alla artiklar från #computex-2015