Cooler Master bygger vidare på sitt koncept från Sentinel Advance II med samma ergonomiska grepp för högerhänta spelare. Denna gång är det framförallt fokus på nya inställningsmöjligheter och en förbättrad sensor när uppföljaren Sentinel III äntrar scenen.

Likt föregångaren finns även denna gång åtta programmerbara knappar med makro-funktion. Nytt för den här gången är att musens LED-lysdioder kan justeras efter användares tycke i upp till 16,8 miljoner färger, samt en uppgraderad OLED-display med förmågan att visa inställningar, profilnamn och vilken DPI som används. På undersidan finns en lucka med plats för fem vikter på 4,5 gram styck.

Sensorn har uppgraderats till en Avago 3988 med Sentinel III och med det uppger Cooler Master att den kan ge pixel-perfekt återgivning i upp till 6 400 DPI. Möjlighet att byta DPI-inställning direkt på musen finns med förinställda alternativ på 400, 1 200, 4 000 och 6 400 DPI.

En annan nyhet är en 32-bitars ARM-processor med 512 KB inbyggt minne för hantering av den nya Storm Tactix-funktionen (TX). Den nya TX-knappen som finns på vänster sida om pekdonet kan tryckas ned för att ge övriga sju en andra finess, vilket i praktiken utökar knappantalet från 8 till 15.

Cooler Master Sentinel III lanseras i december hos europeiska återförsäljare med ett rekommenderat pris på 59,90 euro, motsvarande cirka 550 kronor.