Tidigare i år släpptes programvaran Revive, som gjorde det möjligt att spela Oculus Rift-spel på HTC:s konkurrerande headset Vive. Oculus var dock snabba med att sätta käppar i hjulen för detta genom att implementera ett DRM-system som kollade att en Oculus Rift faktiskt var kopplad till datorn.

Utvecklaren av Revive jobbade dock runt problemet genom att införa funktioner som inaktiverar Oculus hårdvarulås. Lösningen innebär dock även att andra DRM-skydd ignoreras, vilket i teorin öppnar upp för till exempel piratkopiering.

Nu backar dock Oculus. I och med en ny uppdatering inaktiveras hårdvarukontrollen, vilket åter gör det teoretiskt möjligt att spela Rift-exklusiva titlar på HTC Vive utan att bryta upp DRM-låset.

Att DRM-systemet modifierat är dock inget Oculus själva nämner i och med uppdateringen, utan det meddelas istället via Revives skapare LibreVR på programvarans Github-sida. Utvecklaren menar att hårdvarulåset är borttaget, och att Revive därför återställts till tidigare version utan stöd för att bryta upp DRM-skyddet.

Sedan upptäckten har talespersoner för Oculus sagt till bland annat Ars Technica att de framöver inte kommer använda denna typ av system, men kommer fortsätta arbeta med andra lösningar för att skydda utvecklarnas innehåll.