Efter att filmer i 3D fick ett uppsving och växte i popularitet på bio började TV-tillverkarna se det som nästa stora säljargument för sina modeller. Finessen togs dock inte emot väl av marknaden, varför utbudet TV-apparater med stöd för 3D i stadig takt krympt.

Under förra året började både Samsung och LG avveckla 3D som funktion, där LG dock valde att fortsätta med det i utvalda modeller i premiumsegmentet. För 2017 års OLED-modeller har LG valt att helt utelämna tekniken, detta då tekniken inte gått hem i stugorna och inte har någon inverkan på konsumenters köpbeslut.

Även elektronikjätten Sony väljer att slopa 3D för sina senaste modeller, vilket innebär att alla stora jättar övergett tekniken. Istället lägger tillverkarna sina resurser på finesser som 4K UHD-upplösning, stöd för HDR och att förbättra sina smarta finesser, berättar Ben Arnold på analysfirman NPD Group till Cnet.

En annan trend som ser ut att gå mot samma öde är välvda TV-apparater. Under CES 2017 var det endast Samsung som fortsatt såg det som säljargument, medan välvda modeller lyste med sin frånvaro hos deras konkurrenter.