Efter en lång tids väntan börjar lanseringen av AMD Ryzen närma sig på riktigt. Lanseringen väntas bli något av en comeback för AMD på processormarknaden, då denna under en lång tid har dominerats av konkurrenten Intel. Den senaste tiden har kantats av en rad läckor med information om processorn, men företaget har på sistone börjat lätta på locket

Dock är det fortfarande en del detaljer som är höljda i dunkel, såsom den tillhörande överklockningsmjukvaran. Denna hittar nu ut på bild via ett videoklipp från The Tech Chap, vilket bekräftar att namnet på programvaran blir Ryzen Master.

I mjukvaran syns en rad inställningar för överklockare, såsom möjligheten att justera klockhastigheten för varje enskild processorkärna och val för att avaktivera upp till sex stycken av dessa. Det finns även två ytterligare flikar i mjukvaran för hastighet och temperatur, men exakt vad dessa innefattar är ännu inte känt.

► Läs alla artiklar om #AMD Ryzen

AMD Ryzen lanseras den 2 mars tillsammans med den nya sockeln AM4. Till detta hör också nya styrkretsar i 300-serien och ett tiotal moderkortsmodeller från bland annat Asus, MSI och Gigabyte väntas finnas tillgängliga vid lansering.