Sedan lanseringen av första Ryzen har AMD gått från budgetalternativet få ville vidröra till en seriös konkurrent till Intel. Det här har inte enbart märkts hos entusiaster, utan även uppslutningen från tillverkare av datorer och moderkort som i allt större utsträckning omfamnar AMD. Nu kommer ett av de mer anmärkningsvärda skiften hittills.

Med videotiteln "A new Darkness is coming" går EVGA ut med att de arbetar på ett nytt moderkort i Dark-serien för AMD:s Ryzen-processorer. Den amerikanska elektronikmakaren som främst har fokus på entusiaster har historiskt sett haft starka band till Intel och Nvidia, och har tidigare inte gjort moderkort eller grafikkort baserat på kretsar från AMD. Ett undantag är EVGA Nforce 730a, som dock använde en styrkrets från Nvidia.

EVGA-Z490-Dark.png

EVGA Z490 Dark för Intels sockel LGA 1200

Inte nog med att EVGA för första gången omfamnat AMD blir det med en produkt i toppsegmentet. Bland EVGA:s varumärken är det Dark som utgör de yppersta flaggskeppen av moderkort, medan FTW får anses vara mer prisvärda modeller ett steg under. Baserat på bolagets tidigare namnscheman kan moderkort kort och gott väntas få namnet EVGA X570 Dark.

Till skillnad från andra aktörer tar EVGA sällan fram mer än någon enstaka eller ett par modeller per plattform. Det är således allt ifrån självklart att det även blir en FTW-variant, åtminstone på den nuvarande sockeln AM4 och styrkretsen X570.

Tillhör du en av de som suktat efter EVGA-produkter för AMD:s processorer och grafikkort?