När Nvidia rivstartade Geforce RTX 4000-serien "Ada Lovelace" med flaggskeppet RTX 4090 möttes entusiaster av både skyhög prestanda och prissättning. De som har lyckats få tag på exemplar får dock njuta av prestanda i en helt egen liga. Alla nöjer sig inte där, utan vill krama ut varenda möjliga poäng genom extrem överklockning. Nu har nya rekord letat sig ut på webben (via Videocardz).

Nvidia Geforce RTX 4090 "Ada Lovelace" – inflation i pris och prestanda

Rekorden har uppnåtts med Galax Geforce RTX 4090 Hall of Fame av den grekiska överklockaren "OGS". Det vita kretskortet som är typiskt för serien är denna gång klätt med dubbla 12VHPWR-kontakter och kyls av flytande kväve.

Galax HOF 4090 GPUPI.jpg

Bildkälla: OGS

Galax HOF 4090 Port Royal.jpeg

Bildkälla: OGS

Ansträngningarna landar i en imponerande GPU-frekvens på 3 705 MHz i beräkningstestet GPUPI, vilket ger överklockaren förstaplats för både Geforce RTX 4090 och i test med ett grafikkort. OGS tar sig även igenom det syntetiska ray tracing-testet 3DMark Port Royal, denna gång med något lägre 3 570 MHz. Det ger ett rekordhögt resultat på 31 069 grafikpoäng, vilket är 22 procent högre än SweClockers Geforce RTX 4090-test och ger överklockaren ytterligare två guldmedaljer.

Geforce RTX 4090 Hall of Fame från Galax finns ännu inte att tillgängligt att köpa. När det väl dyker upp lär det bli en påkostad historia. Grafikkortsseriens huvudsakliga motståndare har ofta varit EVGA:s Kingpin-serie, men då EVGA har dragit sig tillbaka från grafikkortsmarknaden kan produkten eventuellt bli utan sällskap på toppen.

Läs mer om Geforce RTX 4000-serien: