Förra året höjde Intel priserna på sina processorer och andra komponenter med upp till 20 procent, och nu ser det ut att vara dags igen. Tyska sajten PC Games Hardware rapporterar att Intel har informerat återförsäljare om en kommande prishöjning på alla nuvarande och kommande processorer – Alder Lake, Raptor Lake och Raptor Lake Refresh.

Två återförsäljare har också bekräftat kommunikationen från Intel, men eftersom det hittills bara har bekräftats i Tyskland är det möjligt att höjningarna bara gäller där eller i eurozonen och inte globalt. Däremot bekräftar Intels brev till återförsäljarna att höjningen inte gäller nuvarande eller kommande grafikkort.

Vad som driver på den nya prishöjningen avslöjas inte, men PC Games Hardware spekulerar att det kan vara kopplat till både företagets pågående omstrukturering och investeringarna i flera nya stora kretsfabriker runt om i världen, bland annat i tyska Magdeburg.

I Sverige har priserna på både datorkomponenter och annan elektronik tickat uppåt på grund av den svaga kronan de senaste två åren.