Lösenordsdelare och strejker i Hollywood är inte Netflix enda problem. Streamingtjänstens popularitet bland tonåringar är på väg ned, rapporterar CNBC. Enligt en enkät gjord av Piper Sandler tittar fler på Youtube än på Netflix. Det är första gången Googles videotjänst hamnar överst på listan över videotjänster i undersökningen, som firman har utfört två gånger om året sedan 2001.

Frågan nu är om det här handlar om att färre ser på Netflix och väljer Youtube istället, eller om det är Youtube som lockar bättre, skriver Piper Sandlers analytiker i rapporten. Konkurrenstrycket bland streamingtjänster har ökat kraftigt de senaste åren.

Hulu kom på tredje plats i undersökningen, följt av Amazons Prime Video och Disney Plus. Andelen som tittar på kabel-tv, HBO Max och Hulu har sjunkit sedan förra undersökningen.

Piper Sandler ställer även frågor om sociala medier, och där svarar 38 procent av de amerikanska tonåringarna att Tiktok är deras favoritplattform, men fler uppger att de använder Instagram. I genomsnitt använder tonåringarna sociala medier i 4,5 timmar om dagen, enligt de själva.

Internetstiftelsens rapport Svenskarna och Internet 2022 undersökte bland annat användandet av streamingtjänster, men Youtube ingår inte i samma kategori. Bland ungdomar födda efter 2000 är Netflix populärast, följt av SVT Play och Disney Plus, enligt rapporten från 2022. I 2023 års upplaga av rapporten ingår inte streamingtjänster.