När Netflix redovisar sina resultat för förra kvartalet visar de på positiva siffror, men väljer ändå att höja priserna i bland annat USA på vissa av sina abonnemang. Basabonnemanget som idag kostar 9,99 USD kommer kosta 11,99, samtidigt som premiumabonnemanget kommer gå från 19,99 till 22,99 USD.

Två prenumerationsmodeller får behålla sin nuvarande prissättning: Standardabonnemanget samt det med reklam. Även i Frankrike och Storbritannien höjer man priserna med ungefär samma summor. Höjningen kommer som konsekvens av manus- och skådespelarstrejken i Hollywood.

I sin kvartalsrapport visar Netflix att de fått in 8,8 miljoner nya användare istället för de förväntade 6,1 miljoner. Detta som resultat av att streamingföretaget gjort det svårare att dela konton mellan personer utanför hemmet. Man rapporterar också en ökning gällande nettovinsten på nästan 20 procent.

Senast Netflix höjde priserna i USA var i början av 2022, och slutade samtidigt erbjuda användare deras förra basabonnemang. I Sverige skedde den senaste prishöjningen 2021, och enligt Netflix i Sverige kontor är det inte aktuellt med höjningar för svenska kunder.

Källa: The Verge, TT.