Franska sajten Cowcotland firar 20-årsjubileum med en reportageresa till Taiwan, med bland annat besök hos flera PC-komponenttillverkare. En av dessa är hos Cooler Master, där sajten fick se en intressant ny produkt, rapporterar Tom's Hardware. Upptäckten har publicerats i en video på Youtube.

Bland ett antal Cooler Master X-Silent-modeller plockar Cowcotlands reporter upp ett ovanligt stort exemplar och säger först att nätaggregatet har maxeffekt på 800 watt, men rättar sig strax och säger att det i själva verket är 1 100 watt. Det är avsevärt mer än de mest kraftfulla passivt kylda nätaggregaten som säljs idag, där Silverstone Nightjar NJ700 på 700 watt enligt Tom's Hardware ligger i topp.

Cooler Master har lyckats med konststycket att avleda värmen som alstras från det kraftfulla nätaggregatet med hjälp av en massiv kylfläns i aluminium med en åttaarmad kopparkärna. Hela baksidan av nätaggregatet utgör också en del av kylningen, tillverkat ur ett stycke massivt aluminium.

Cowcotland tittar även på ett par andra nätaggregat, bland annat en halv-passiv modell i X-Silent-serien på 1 300 watt och en X-Mighty-modell på 2 000 watt med 220-millimeterfläkt.