När Microsoft släppte sin AI-chattbot kopplad till Bing blev den snabbt populär, och företaget hoppas att den ska hjälpa till att stärka Bings position på sökmotormarknaden. Än så länge syns ingen sådan effekt, skriver Techspot.

I oktober låg Googles globala marknadsandel på 91,55 procent, mot 92,34 procent samma period i fjol. Bing är näst störst med 3,13 procent marknadsandel men sjönk också från 3,59 procent i oktober 22. Bing följs av Yahoo, Duckduckgo, Yandex och kinesiska Baidu, som är störst i hemlandet men ligger på drygt en procent globalt.

I USA har Bing större andel med 6,89 procent, men där har Google vuxit från 86,75 till 88,07 procent under det senaste året medan Bing föll från 7,4 procent.

Populariteten för Chat GPT och den enkla tillgången utan betalning via Bing ledde till en undran om Microsoft för första gången kan rubba Google. Google har också skyndat sig att haka på trenden med lanseringen av Bard och andra satsningar. Men hittills ser det alltså inte ut som att AI har kommit någon vart med att ersätta traditionella sökmotorer, där Google fortfarande tronar på toppen.