Planerar du att shoppa under Black Friday, eller snarare Black Week? Då är du inte ensam. I SweClockers Black Week-portal samlas tusentals medlemmar för att dela tips med varandra och leta reda på de lägsta priserna. Även om det kanske inte blir några försäljningsrekord är flera kampanjer redan igång och många passar på att storhandla.

konsument.jpg

Enligt Konsumentkompassen planerar svenskar att spendera mindre pengar i årets sista kvartal.

– Under året har det blivit allt tydligare att fler har större tålamod och väntar in rabatter och erbjudanden, särskilt när det gäller större inköp såsom datorer och hemelektronik. Ett säkert tecken på att det finns ett uppdämt köpsug är också att återförsäljarna noterat detta och startar kampanjerna tidigare, säger Emil Hallestad, kundansvarig på Geeks.

Mycket riktigt väntas svenskarna spendera mer pengar under Black Friday i jämförelse med föregående år, samtidigt som budgeten för julklappar minskar något. En förklaring till detta kan vara att fler även passar på att julhandla till rabatterade priser.

– Lågkonjunkturen skapar eftertänksamma och prismedvetna konsumenter som avstår eller väntar med köp tills produkten är billigare. Det är en slutsats jag drar då vår mätning visar att svenskarnas Black Friday-budget ökar i år, säger Oscar Hagman, analytiker på Prisjakt, i rapporten Konsumentkompassen Q4 2023.

Någon återhämtning för handeln är det dock inte tal om. Tvärtom kan de stora reorna göra att försäljningen störtdyker i mellanperioderna, då priserna återgår till det normala. Totalt sett väntas också svenskarna spendera mindre i årets fjärde kvartal, jämfört med samma period 2022.

– Det innebär med stor sannolikhet att en större andel av konsumtionen kommer centreras kring Black Friday och julklappar på bekostnad av andra typer av köp. Dagarna före och mellan dessa perioder riskerar att bli de svalaste vi upplevt på länge, avslutar Oscar Hagman.

Black Week på SweClockers

Sponsormeddelande

Online-Shopping4.jpg

Följ Black Week 2023 på SweClockers

Nu öppnar SweClockers Black Week-portal, som samlar mängder av kampanjer och erbjudanden i en lättöverskådlig lista. Årets upplaga gästas bland annat av Webhallen, Elgiganten, Proshop och Amazon.

Häng med och dela med dig av dina bästa tips i den stora fyndtråden!

Black Week på SweClockers