De senaste dagarna har uppgifter spridits om att den som överklockar AMD:s nya Threadripper 7000-processorer per automatik förlorar rätten att utnyttja garantin. Påståendena grundar sig på upptäckten att de nya processorerna har en inbyggd säkring som går om den har överklockats någon gång, vilket en servicetekniker enkelt kan se om någon till exempel skickar in en trasig processor och vill få den utbytt. AMD säger dock till Tom's Hardware att garantin inte slutar gälla en processor enkom för att säkringen har gått.

– Processorer i Threadripper 7000-serien har en säkring som går när processorn överklockas. För tydlighets skull: Att utlösa säkringen gör inte garantin ogiltig. Påståenden om att aktivering av överklockningsfunktionen gör att garantin upphör är inte korrekta. I enlighet med AMD:s försäljningsavtal täcker garantin inte skador som har uppstått på grund av överklockning, men andra skador kan fortfarande täckas och innebära att processorn repareras eller byts ut.

Enligt Tom's Hardware kan missförståndet härröra från varningsmeddelanden som visas i BIOS på vissa moderkort när överklockning aktiveras. En skärmdump delad av David Huang på X visar varningen på ett moderkort från en okänd tillverkare, som uttryckligen säger att aktivering av Precision Boost Overdrive garantin blir ogiltig. AMD har kontakt med moderkortstillverkare för att städa upp de här meddelandena och tydliggöra företagets policy.