Microsoft slutförde nyligen sitt förvärv av Activision Blizzard och ser ut att ha skyndat sig att se till att få ett slut på den soppa företaget hamnade i 2021 när anställda anklagade högt uppsatta chefer för sexuella trakasserier och för att låta hela företaget utveckla en kultur som är diskriminerande mot kvinnor.

I ett pressmeddelande skriver Kaliforniens myndighet för medborgerliga rättigheter (CRD) att den har ingått en förlikning med Activision Blizzard som innebär att företaget betalar motsvarande drygt 550 miljoner kronor, varav runt 470 miljoner kronor är direkt skadestånd till drabbade anställda. Förlikningen innebär att företagets utgående vd Bobby Kotick går fri från ansvar och att Activision Blizzard inte erkänner några brott.

Activision Blizzard ingick förra året en förlikning med USA:s federala myndigheten Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) som också anklagade företaget för sexuella trakasserier och diskriminering.

Innan förlikningen träder i kraft och fallet slutgiltigt kan läggas till handlingarna måste det godkännas av domstol, skriver The Verge.