Intels vd Pat Gelsinger fick jobbet 2021 efter ett par år med före detta finansdirektören Bob Swan vid rodret, och dessförinnan Brian Krzanich och Paul Otellini. Det var inte första gången han jobbade på företaget: Mellan 1979 och 2009 hade han diverse roller och blev bland annat 32 år gammal den yngsta direktören hittills i Intels historia.

I mitten av 1980-talet när Intel utvecklade 80386-processorn var Pat Gelsinger en av ingenjörerna som jobbade med den fysiska kretsdesignen. Då passade den unga ingenjören – 24 år gammal vid den här tiden – på att rista in sina initialer och förevigade sig själv i miljontals processorer runt om i världen, skriver Tom's Hardware.

Teknikhistorieentusiasten och tidigare Google-utvecklaren Ken Shirriff har delat bilder som visar de små initialerna i ett inlägg på X. Han driver en blogg där han i det senaste inlägget skriver om just 80386-processorn och hur Intel använde två helt olika layouter på XOR-grindar.

80386, eller i386 som den senare döptes om till, blev ingen omedelbar succé men med tiden kom den att bli en riktigt klassisk processor, bland annat tack vare att den var tidig med 32-bitarsadressering. Pat Gelsingers arbete var uppenbarligen uppskattat då han därefter fick jobbet att leda den tekniska designen av 486-processorn.