Sonys Playstation 5 överlevde den inledande perioden med dålig tillgång och har börjat sälja så bra att Sony nyligen meddelade att det har sålt över 50 miljoner exemplar. För en del av företagets andra spelhårdvara går det inte lika bra.

I en intervju med Financial Times (via Destructoid) talar Sony Interactive Entertainments affärschef Eric Lempel om hur det har gått för de nya produkterna Playstation Portal och PS VR2. Han säger att headsetförsäljningen går bra, men att VR-marknaden fortfarande är ”utmanande”.

– Förväntningarna var högre på vad VR skulle göra för spel, säger Eric Lempel.

Eric Lempel jämför det med andra produkter som sålde riktigt bra under årets Black Friday-period. Playstation hade till exempel sin bästa månad någonsin i både antal konsoler och omsättning, och Playstation Portal sålde också bra.

Om försäljningen av Playstation 5 fortsätter i samma bana kommer konsolen enligt Eric Lempel sälja bättre än föregångaren Playstation 4, som idag ligger på över 117 miljoner sålda enheter. Siffror från analysfirmor som Financial Times citerar visar att Playstation 5-försäljningen ökade 65 procent under 2023 medan försäljningen av både Switch och Xbox Series X/S sjönk.