Sedan förra året stod det klart att spelet Horizon Forbidden West, som är exklusivt till Playstation-konsolerna, ska släppas på PC i form av en Complete Edition. Spelets PC-utgåva görs av Nixxes Software, som även gjorde PC-varianten av Marvel's Spider-man Remastered. Nu kan Sony bekräfta att spelet släpps på PC den 19 mars. Spelet går att förbeställa via både Steam och Epic Games, redan nu.

Med åren har det blivit allt vanligare för spel som är exklusiva till Playstation att släppas på PC. Horizon Forbidden West är uppföljare till det kritikerrosade och storsäljande Horizon: Zero Dawn, som även den fick en Complete Edition släppt till PC. Horizon Forbidden West: Complete Edition inkluderar expansionen Burning Shores och en rad kosmetiska tillägg.

Systemkraven för Horizon Forbidden West är ännu inte kända, men de ska presenteras inom kommande veckor. Sony har utlovat att spelet ska ha stöd för bildförhållanden 21:9, 32:9 och även 48:9 på tre monitorer.

Spelet ska vid lansering ha stöd för uppskalning och frame generation via Nvidias DLSS 3, men även stödjer XeSS från Intel och FSR från AMD. DirectStorage ska även hjälpa snabba på spelets laddningstider.