Förra veckan briserade nyheten att Microsoft kort efter övertagandet av Activision Blizzard ska minska personalstyrkan inom hela sin spelorganisation med 1 900 personer, samtidigt som företaget under 2023 gjorde rekordvinst.

Uppsägningarna sker enligt tidigare rapporter huvudsakligen inom Activision Blizzard men också inom Xbox och Bethesda. Nu skriver Venture Beat att en avdelning som nästan helt har rensats ut är Activision Blizzards esportorganisation. Den driver bland annat Overwatch- och Call of Duty-ligorna.

Venture Beats källa säger att det handlar om att anpassa organisationen till en ny affärsmodell, och inte om att sluta satsa på esport. Förra veckan avslöjade Blizzard ett samarbete med Dreamhack-ägaren ESL-Faceit om att driva Overwatch 2-ligan Overwatch Champions Series i regionerna EMEA och Nordamerika, och med koreanska WDG i Asien. Det ser alltså ut som att Microsoft föredrar en modell med mindre direkt inblandning i drivandet av ligorna.

Kuriosa i sammanhanget är att Blizzard Entertainments nya chef Johanna Faries tidigare har arbetat som chef för Call of Duty-ligan.