I ett mejl med titeln ”Ett viktigt säkerhetsmeddelande från Wyze” fick nyligen användare av företagets smarta övervakningskameror reda på att ett säkerhetsproblem gjort det möjligt att få tillgång till bilder från andras hem via Wyze-appen.

Enligt David Crosby, som är en av företagets medgrundare, var det ett avbrott i Amazons molnjänst AWS som fick Wyzes servrar att överbelastas och därmed slutade också funktioner, som att se videoströmmar i realtid, att fungera.

Det var när Wyze försökte få ordning på problemet som läckan skedde. Initialt trodde företaget att det var totalt 14 kunder som kunnat se in i andra användares hem genom deras Wyze-kameror. Senare rapporter gör dock gällande att problemet var större än så – omkring 13 000 människor ska ha haft tillgång till bilder från andras kameror under en kort stund.

Företaget agerar nu, bland annat genom att lägga till ett extra säkerhetssteg med verifiering innan användare kan komma åt bilder och filmer, men vägen till att återfå kundernas förtroende är av allt att döma lång. Förutom att många visar sitt missnöje mot företaget på sociala medier rapporterar Wccftech att ett antal användare gått ihop och krävt rättsliga åtgärder.