Ghost of Tsushima släpptes till Playstation 4 under sommaren 2020. Spelet har sedan dess fått en uppfräschad lansering till Playstation 5 och vid sidan av detta har det ryktats om PC-släpp. Nu har det bekräftats att spelet ska släppas till PC och lansering sker 16 maj.

PC-versionen är portad av Nixxes, som tidigare jobbat med PC-versionerna av Ratchet & Clank och Spider-Man. Utöver att erbjuda grundspelet samt expansionen Iki Island erbjuder PC-exklusiva funktioner som stöd för fler upplösningar, bredare skärmar, mer omfattande grafikinställningar samt stöd för uppskalningsteknikerna DLSS 3, FSR 3 och XeSS.

Spelet har hyllats av både kritiker och spelare för sina tjusiga miljöer, gripande story och underhållande svärdslagsmål som både känns och ser riktigt bra ut. Hos vår systersajt FZ fick spelet 4 av 5 poäng och kallades för en samurajdröm.

När Infamous- och Sly-studion återvänder efter sex års tystnad gör de det med sitt vassaste och vackraste spel hittills. Ghost of Tsushima kan stolt stå bredvid nämnda guldgäng i en gyllene era. – Fredrik Eriksson, redaktör FZ.