Små högtalarsystem utan bashögtalare säljer som aldrig förr och detta har Creative anammat. De nya Gigaworks T40-högtalarna ersätter de tidigare Gigaworks T20-högtalarna.

Gigaworks T40 är ett 2.0-system som således saknar en bashögtalare. Detta har dock Creative kompenserat med att använda tekniken Basxport vilket skall göra att basen blir djup och fyllig trots avsaknad av bashögtalare. Som andra små högtalarpaket finns det ljudkontroller på framsidan av ena högtalaren, det finns även ett hörlursuttag på framsidan.

Högtalarna har dimensioner om 5x11,6x32 centimeter och har en rms-effekt på 14 watt. Gigaworks T40 är Creatives flaggskepp på denna marknad. Jan Hvidberg som är nordisk produktchef på Creative kommenterar:

Tillväxten inom bärbara datorer, mp3-spelare och andra bärbara produkter skapar en stor marknad för läckert formgivna stereo-högtalare, med eller utan subwoofer. Därför har vi med GigaWorks T40 byggt vidare på våra prisbelönta högtalare T20 och tagit ljudkvaliteten till en ännu högre nivå,

Läs mer om Gigaworks T40 hos Creative. Referenspriset ligger på cirka 1 500 kronor.