Plattformen Shelton skall dyka upp i nästa år. Priset på en komplett dator som bygger på plattformen skall ligga på motsvarande 650 kronor (100 dollar) vilket är mycket mindre än Intels nuvarande lågprisplattformar. Shelton kommer dock troligen endast säljas i länder som betecknas som "emerging markets" där asien har en stor roll, men där afrika och sydamerika även finns med. Det handlar enkelt om länder där datorer börjar bli vanligare och där standarden ökar i ett raskt tempo.

Processorn skall vara byggd från grunden och enbart byggd för Shelton-plattformen. Så värst mycket information finns inte om Diamondville, förhoppningsvis dyker mer information upp närmare lanseringen. Formfaktorn som Shelton skall använda är helt klart en mindre variant av Micro-atx-formfaktorn. Vilken som skall användas nämns inte, möjligen handlar det om en egenutvecklad variant av exempelvis mini-itx.

Styrkretsen som skall användas är antingen Intels egna 945GC eller Sis styrkrets 671. Vidare stödjer plattformen pata och sata, sex stycken usb-portar samt ps/2-kontakter. Moderkortet som syns nedan heter D301GLY2 och använder sig av styrkretsen 671 från Sis. Det är ett arbetsexemplar och den färdiga Shelton-plattformen kan se annorlunda ut.

Källa: Hkepc.